“Για την επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Γεράνεια όρη, συζητήσαμε σήμερα με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.
Με δεδομένο ότι χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις, έθεσα τις προτεραιότητες των έργων για την αποκατάσταση της περιοχής, στον Υφυπουργό. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, επιδιώκουμε τον σχεδιασμό και την κατά το δυνατόν άμεση υλοποίηση έργων”.

Τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο κ. Κοσμόπουλος εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την πυρκαγιά, για τα οποία, βέβαια, ο Υφυπουργός ήταν γνώστης, καθώς ο ίδιος κατάγεται από την Κορινθία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, που επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή.

Συζητήθηκαν τόσο τα άμεσα όσο και τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα από ενδεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις. Άμεση προτεραιότητα είναι η κατασκευή κορμοδεμάτων και μικρών φραγμάτων. Για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τη Δασάρχη Μεγάρων όσο και με το Διευθυντή Δασών Δυτικής Αττικής, προκειμένου ολοκληρωθούν γρήγορα οι σχετικές μελέτες.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, ο κ. Ταγαράς υποσχέθηκε διαρκή και αμέριστη συνεργασία στην κατεύθυνση επίλυσης όλων αυτών των θεμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Θ. Μπούρα.