ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Γ. ΚΩΤΣΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ν. ΤΑΓΑΡΑ

  • Στο επίκεντρο οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος μετά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, καθώς και η δημιουργία αναπτυξιακών περιβαλλοντικών έργων στη Δυτική Αττική

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά, είχε την Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή στα Γεράνεια Όρη και ιδιαίτερα εκτάσεις του Δήμου Μεγαρέων. Αξιολογήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Υπουργείου προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και τη δρομολόγηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων όπου χρειάζονται στην περιοχή. Ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες και τις λοιπές αρμόδιες αρχές θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό, επεκτάθηκε και σε άλλα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Αττική, όπως:

– Το σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης.

– Θέματα που αφορούν τη χωροταξική αναβάθμιση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, καθώς και την εξέλιξη σχετικά με την ένταξη της περιοχής Νέα Ζωή Μάνδρας στο Σχέδιο Πόλης.

– Το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) του Δήμου Φυλής.

 

– Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου Μεγαρέων.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε:

 

«Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά. Συζητήσαμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων για τη Δυτική Αττική με επίκεντρο τα έργα αποκατάστασης της περιοχής μετά την πυρκαγιά, αλλά και ευρύτερα θέματα αρμοδιότητάς του. Στόχος η δημιουργία αναπτυξιακών περιβαλλοντικών έργων που θα βοηθήσουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είναι διαρκής».