Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα με τη διοίκηση της ΚτΥπ Α.Ε.

  • Στο επίκεντρο η προσβασιμότητα των ΑμεΑ
  • Συζήτηση για τα προωθούμενα έργα και τις σχολικές υποδομές στις πόλεις της Δυτικής Αττικής
  • Εξέλιξη για το κτήριο του Γυμνασίου Ερυθρών

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΚτΥπ Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.), αρμόδιο κρατικό κατασκευαστικό φορέα για όλες τις δημόσιες κτηριακές υποδομές όπως νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα.

Στο επίκεντρο της πρόσφατης σύσκεψης του κ. Κώτσηρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και τον πρόεδρο, κ. Τιμολέων Κατσίπο, τέθηκε το ζήτημα  της ενίσχυσης των δικαστικών μεγάρων σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε αυτά.

Επιπλέον, η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε εκκρεμή θέματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπως το κτηριακό ζήτημα του Γυμνασίου Ερυθρών, η ολοκλήρωση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, καθώς και τα έργα που βρίσκονται στον προγραμματισμό της ΚτΥπ Α.Ε., όπως το 1o ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Ασπροπύργου, το 2ο και το 7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε: «Σε συνεργασία που είχα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. κ. Γιάνναρη και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κατσίπο συζητήσαμε για την ενίσχυση των δικαστικών μεγάρων σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε αυτά.

Ολοκληρώνοντας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την καταγραφή των κτηριακών δεδομένων ανά την χώρα, προχωράμε σε συνέργειες για την εκκίνηση υλοποίησης των μελετών και έργων για την βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας.

Επίσης, συζητήσαμε για την πρόοδο των έργων σε ό,τι αφορά σε σχολικές μονάδες της Δυτικής Αττικής (Γυμνάσιο Ερυθρών, Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, 1o ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Ασπροπύργου, 2ο και 7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας).

Ειδικότερα, σε σχέση με τις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου Γυμνασίου Ερυθρών και σε συνέχεια διαρκών επαφών που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά το πέρας και την ολοκλήρωση διαδικασιών μελετών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, εκτιμάται, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα, ότι εντός του προσεχούς φθινοπώρου το έργο και η διαδικασία θα εισέλθει σε ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να μεταφέρω προς την ΚτΥπ Α.Ε. τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά τις σχολικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας.

Στόχος μας είναι η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και των έργων που αφορούν τις κτηριακές υποδομές στις πόλεις της Δυτικής Αττικής, για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά και τους συμπολίτες μας».