Επίσκεψη του κ. Πατούλη στα ΕΛΠΕ

Γ. Πατούλης: «θα επενδύσουμε στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς»

 

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για τα ζητήματα που τους απασχολούν, μετέβη σήμερα στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο και μέλος της ΚΕΔΕ Ν. Μελετίου από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ανάγκες της περιοχής και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους στο Δημαρχείο και σε δημοτικές υπηρεσίες, συναντήθηκε με υποψήφιους Δημάρχους και περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα.

Νωρίτερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα Ελληνικά Πετρέλαια στον Ασπρόπυργο όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις τους και να ενημερωθεί από το προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν.

«Στόχος μας η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής»

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης του με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αναπτυξιακών παρεμβάσεων και έργων στον Ασπρόπυργο καθώς και ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Ειδικότερα ο κ. Μελετίου αφού εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη επισημαίνοντας πως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει έργο, υπογράμμισε πως η μισή πόλη του Ασπρόπυργου είναι εκτός δόμησης, με πολλά προβλήματα χωροταξικού χαρακτήρα και ανεπάρκειας υποδομών.

 

Ζήτηματα μείζονος προτεριαότητας χαρακτήρισε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, καθώς συχνά υπερχειλίζουν τα ρέματα, μέσα από έργα διευθέτησης των όμβριων υδάτων αλλά και την επιτάχυνση των έργων για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος των ομβρίων και ακαθάρτων.

Προτεραιότητα επίσης για την περιοχή αποτελεί το έργο της σύνδεσης της περιφερειακής Αιγάλεω με τον κόμβο Σκαραμαγκά (μία παρέμβση έκτασης περίπου 1 χλμ), το οποίο όπως υπογραμμίστηκε, θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα διευκολύνει την πρόσβαση στο νοσοκομείο Θριάσειο.

Επιπρόσθετα απαιτούνται έργα ανάπλασης της οδοποιίας, με έμφαση τις λεωφόρους Δημοκρατίας και ΝΑΤΟ, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και αθλητικές υποδομές.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο να μην αναπτύσσονται οι Δήμοι με ισότιμα κριτήρια, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αλλάξει. «Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να έχουμε ανοχύρωτες πόλεις με τις ζωές των πολιτών να κινδυνεύουν, εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών των αρμόδιων. Θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και τα αναπτυξιακά έργα με έμφαση στη δημιουργία αθλητικών υποδομών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών κέντρων, κέντρων πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους μέσα από ένα συντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στρατηγικό σχέδιο, διαχείριση προτεραιοτήτων και άξιους συνεργάτες, θα επενδύσουμε στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Επίσκεψη του κ. Πατούλη στα ΕΛΠΕ

Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε τα Ελληνικά Πετρέλαια όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο των εργαζομένων και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» στις εγκαταστάσεις τους και συνομίλησε με εργαζόμενους. Ειδικότερα ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών συντήρησης, πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, του σταθμού φόρτωσης, του κέντρου διοίκησης, αλλά και του κέντρου ελέγχου της μονάδας.

Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους συνεχάρη για το έργο τους, χαρακτηρίζοντας το νευραλγικής σημασίας και έκανε λόγο για σημαντική προσφορά προς τους Έλληνες πολίτες.

« Προτεραιότητα μας είναι να στηρίξουμε ουσιαστικά και να είμαστε συνοδοιπόροι με υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια» τόνισε και πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση στα ζητήματα πρόληψης σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην αναπτυξιακή διεύρυνση της Αττικής και σε αυτό το πλαίσιο θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι παθογένειες που μπορεί να δυσκολεύουν το έργο σας» τόνισε και πρόσθεσε : « Θα δοθεί έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στην επένδυση σε όλων των μορφών ενέργειας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας». Κατά την ενημέρωση του τέθηκε το θέμα της ανάγκης ανάπλασης του περιφερειακού δρόμου γύρω από τις εγκαταστάσεις που είναι γεμάτος κακοτεχνίες, χωρίς φωτισμό και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις ενώ αναδείχθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας, λόγω των ξερών χόρτων, πλησίον των δεξαμενών των όμορων με τις εγκαταστάσεις, εταιρειών.