Την Πέμπτη 29 Αυγούστου

 

Ορκωμοσία για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους νέους περιφερειακούς συμβούλους Δυτικής Αττικής. 

Ο πρώτος σε ψήφους από τη Δυτική Αττική, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ήδη εδώ και αρκετές ημέρες, είναι σε επαφές με υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, με σκοπό να ενημερωθεί για τα ζητήματα που είναι ανοιχτά στην περιοχή μας και να προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των αιρετών μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, στις 20.00.

Αυτή τη φορά η ορκωμοσία δεν θα λάβει χώρα σε αίθουσες του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής αλλά στο Ζάππειο Μέγαρο, έπειτα από ειδική τροπολογία που ψηφίστηκε από την νέα βουλή πριν λίγες ημέρες.

Η τοποθεσία της ορκωμοσίας είναι αρκετά συμβολική, με περισσότερη αίγλη, δίνοντας στην περιφέρεια ιστορική διάσταση, με τα μνημεία των περιοχών της Αττικής να σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια νέα αρχή για την Αττική, με προοπτική στην ανάπτυξη.

 

Στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, μετά τις εκλογές του Μαΐου, ορκίζονται και αναδεικνύονται οι σύμβουλοι στην Δυτική Αττική, ως εξής:

2 έδρες στο συνδυασμό Γ. Πατούλη: εκλέγονται οι Λ. Κοσμόπουλος-Γ. Γεωργόπουλος

1 έδρα από τον συνδυασμό Ρ. Δούρου: εκλέγεται η Παναγιώτα Παππά

1 έδρα από τον συνδυασμό Γ. Σγουρού: εκλέγεται ο Λεωνίδας Μιχάς