Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος που συνοδεύονταν από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αγαθάγγελο Σερέπα και τους Υποψηφίους Βουλευτές κ.κ. Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, Δημήτρη Στάμου, Αντώνη Υψηλάντη και Κυριάκο Χατζηλέρη.

Αφορμή της επίσκεψης στάθηκαν τα τραγικά συμβάντα της Κυριακής του Πάσχα με τον ξυλοδαρμό ιατρού και νοσηλευτών από Ρομά, περιστατικά που έχουν συνταράξει την τοπική κοινωνία αλλά και όλους όσους εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Ελλάς Καρανάσιου τέθηκαν τόσο το πρόβλημα της υποστελέχωσης της δομής όσο και αυτό της ασφάλειας των εργαζομένων, με τον κ. Μπουλμπασάκο να επισημαίνει πως τα περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος ιατρών του ΕΣΥ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αποτελούν σύνηθες φαινόμενο τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στα Νοσοκομεία.

Ο Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε και την αντίδραση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι για τις επιθέσεις σε ιατρούς υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που προκύπτουν από την κατά καιρούς συκοφάντηση του έργου τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να δίνεται λαβή νομιμοποίησης τέτοιων τραμπούκικων ενεργειών από δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»!

Ο κ. Μπουλπασάκος τόνισε πως το ΠΑ.ΣΟΚ. – Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος ιατρών και νοσηλευτών, αναφέροντας  πως η ήδη προωθούμενη υποβάθμιση δομών του ΕΣΥ τόσο στα Μέγαρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής θα ενταθεί εάν συνεχιστεί η ανοχή σε περιπτώσεις επιθέσεων στο προσωπικό των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα στελέχη αλλά και οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στην Δυτική Αττική απαιτούν:

  • Την πρόσληψη τουλάχιστον τριών (3) ιατρών που θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ώστε αυτό να εφημερεύει καθημερινά και σε 24ωρη βάση και όχι μόνο τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο.
  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης –και την πλήρη αστυνόμευση του χώρου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις – ώστε οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων να ασκούν με ασφάλεια το λειτούργημά τους.

 Τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζουν να υπερασπίζονται με σθένος  την παρακαταθήκη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος δημιούργησε  το Ε.Σ.Υ. και δε θα επιτρέψουν να μπει λουκέτο σε δομές όπως το Κ.Υ. Μεγάρων που από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πύλες του προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.