Ακόμα μία κοινοβουλευτική παρέμβαση όπου γίνεται παραδεκτή η κατάσταση της ανασφάλειας στη Δυτική Αττική, χωρίς να βρεθεί λύση

«Η κ. Γεροβασίλη στα απολύτως συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα που της θέσαμε, μετά και τις επώνυμες καταγγελίες των εκπροσώπων των αστυνομικών, για την οικτρή κατάσταση που βρίσκεται η δημόσια ασφάλεια στη Δυτική Αττική και την αποψίλωση των αστυνομικών της τμημάτων, επέλεξε να μας παρουσιάσει μια έκθεση ιδεών.

Κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, μας παραθέτει μια ωραιοποιημένη πραγματικότητα, η οποία πόρρω απέχει από αυτήν που βιώνουν οι πολίτες και οι αστυνομικοί της πολύπαθης αυτής περιοχής. Μια πραγματικότητα, που περιλαμβάνει επίσης νησίδες ανομίας, ελεγχόμενες σχεδόν από εγκληματικά στοιχεία. Αν η κ. υπουργός δεν τις γνωρίζει μπορεί να ρωτήσει να την πληροφορήσουν σχετικώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή. Μπορεί επικαλούμενη απόρρητο για τη δυναμικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων να μην απαντά αν τα Τμήματα λόγω ελλείψεως προσωπικού κλείνουν την νύχτα και αν αστυνομικοί από τη Δυτική Αττική περιπολούν στην Ερμού και στο κέντρο της Αθήνας, όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για ενίσχυση με προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής ήταν ένα ακόμη από τα γνωστά του ψεύδη.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα λάβουν εκκωφαντική απάντηση στις κάλπες από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής που έχουν αφήσει στο έλεος της εγκληματικότητας».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη σε σχετική του ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή του είχε καταγγείλει ότι:

• Από τα 14 Τμήματα Ασφαλείας που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, κάθε βράδυ λειτουργούν μόνον τα 4, και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι υπό διάλυση.

• Τα Τμήματα διαθέτουν το 30%-50% της προβλεπόμενης δύναμής τους, που κι αυτή είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των συγκεκριμένων Τμημάτων, σε σχέση με το επίπεδο της εγκληματικότητας που έχουν αυτές οι περιοχές.

Ενώ ο κ. Τσίπρας, πέρυσι, εγκαινίασε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και εξαγγέλθηκε ενίσχυσή της σε προσωπικό και υποδομές, καμία ενίσχυση δεν υλοποιήθηκε, ενώ αντίθετα από την υπηρεσία αυτήν έχουν μετακινηθεί περίπου 30 άτομα, αποδυναμώνοντάς την εντελώς.

• Στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών (Μενίδι), 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία του μικρού Μάριου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για ενίσχυση της δυνάμεώς του, δεν έχει προστεθεί ούτε ένας αστυνομικός.

Υπάρχει συνεχής μετακίνηση αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής σε επιτελικές θέσεις και φύλαξη προσώπων σε άλλες περιοχές.

• Καθημερινώς, αποστέλλονται περί τους 10 αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας την Δυτική Αττική χωρίς ουσιαστική φύλαξη.

Στην απάντησή της η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, κάθε φορά που ενημερώνονται για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν».