Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στη δομή φιλοξενίας εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία στην Ελευσίνα

 

Τη Δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελευσίνα, όπου φιλοξενούνται οικογένειες εκτοπισθέντων Ουκρανών πολιτών επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Στη δομή της Ελευσίνας φιλοξενούνται περίπου 135 ενήλικες και 42 παιδιά ηλικίας από 15 ημερών έως 17 ετών οι οποίοι εκτοπίστηκαν μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η Διοικήτρια της Δομής Δέσποινα Μπαχά.

Η Διοικήτρια της Δομής ξενάγησε το Γραμματέα και τα στελέχη του κόμματος που τον συνόδευαν στους χώρους της δομής, μιλώντας του για την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών -οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη Μαριούπολη-. Παράλληλα ο Γραμματέας συνομίλησε με το προσωπικό, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την προσφορά και τον καθημερινό τους αγώνα.

Ως μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, ο Παύλος Μαρινάκης δώρισε παιχνίδια στα παιδιά όλων των ηλικιών που φιλοξενούνται στην δομή.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά που έζησαν μέσα στα πιο τρυφερά τους χρόνια τη θηριωδία του πολέμου και του ξεριζωμού. Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία, σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό της Ουκρανίας. Η ιστορία των ανθρώπων αυτών είναι παράδειγμα δύναμης για όλους μας. Ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλη αυτή η καταστροφική επίθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν όπως ονειρεύτηκαν. Θέλω επιπλέον, να ευχαριστήσω θερμά το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα των υπευθύνων της Δομής».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ Λευτέρης Μωϋσιάδης, ο Συντονιστής της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Βασίλης Παπαχρήστος, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΣ ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Ραγκαβάς και ο Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής Γιάννης Σωτηρίου.