Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των προτάσεων του Δήμου για έργα που έχει υποβάλει στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, το οποίο χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος έχει υποβάλει 12 τεκμηριωμένες προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 60,17 εκατ. Ευρώ, που αφορούν σε έργα ύδρευσης, αναπλάσεων (αστική αναζωογόνηση), ανέγερσης σχολικών κτιρίων, αντιπλημμυρικής προστασίας, ηλεκτροκίνησης, συντήρησης σχολείων, πολιτικής προστασίας (πυροπροστασία Πάρνηθας), πράσινων σημείων (βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων), ιστορικής γνώσης και ψηφιακής σύγκλισης .

Από τις προτάσεις αυτές ήδη έχουν εγκριθεί τρεις, συνολικού προϋπολογισμού 10,76 εκατ. Ευρώ, από τις οποίες οι δύο έχουν εξελιχθεί σε έργα που εκτελούνται, όπως η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και το αντιπλημμυρικό στις οδούς Αλιάκμονος και Θεσσαλίας.

Η τρίτη αφορά στο έργο ανέγερσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Ζωφριάς, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Εξάλλου, στις 4 Ιουνίου 2021 εγκρίθηκε η πρόταση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Φυλής, ένα περιβαλλοντικό έργο που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στην ύδρευση με την τοποθέτηση 2 υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων και 6 αντλιών νέας τεχνολογίας καθώς και φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 0,5 ΜW.

Από πλευράς Δήμου Φυλής, στη συνάντηση με τον Υπουργό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα ανάπλασης που εντάσσονται στην πρόσκληση ΑΤ06 με τίτλο “Αστική Αναζωογόνηση”.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε ότι ο Δήμος Φυλής αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των συνδημοτών μας.

“Ευχαριστούμε τον Υπουργό που μας μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις απόψεις μας. Έχουμε κάνει μεθοδική δουλειά που δείχνει τη διάθεσή μας και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και γνώσης των στελεχών και των υπηρεσιών του Δήμου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.