Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών διενήργησε αυτοψία στην Διώρυγα της Κορίνθου, όπου οι τεχνικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν «άμεσα τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική έρευνα και μελέτη που θα χρειαστούν τουλάχιστον 16 εβδομάδες και στην συνέχεια εργασίες με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 8-9 εκατομμυρίων Ευρώ.»

Για να μπορέσει όμως το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να προχωρήσει σε όλα αυτά απαιτείται αρχικά να υπάρξει αρμοδιότητα του, συνεπώς θα πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση με την ΑΕΔΙΚ το οποίο ήδη δρομολογείται.

Επίσης, λόγω των συνθηκών ο βουλευτής Χρίστος Δήμας ζήτησε από την Περιφέρεια να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, βασιζόμενος πάντοτε στις επιστημονικές αναλύσεις. Σύμφωνα με την πρόσφατη εκτίμηση επικινδυνότητας και διερεύνησης του κατολισθητικού κινδύνου που υπογράφουν ο Καθηγητής κ. Λέκκας και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΑΓΜΕ κ. Τσώκος  «η περιοχή στο δυτικό πρανές της διώρυγας Κορίνθου έχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση καταπτώσεων που θέτει σε κίνδυνο την ναυσιπλοΐα. Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων αποφόρτισης και προστασίας των πρανών».

Σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου κ. Άκη Σκέρτσο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο ξεκινάμε άμεσα την διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τις μελέτες και τις απαραίτητες κατασκευές της διώρυγας Κορίνθου από το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.