Ενώ οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής συνεχίζονται, οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι καταγράφουν τις πρώτες εικόνες με το φως της ημέρας.
Επικρατεί αισιοδοξία με τις εικόνες να δείχνουν να έχουν σωθεί σπίτια και μέρος του δάσους, μετά από μια εφιαλτική νύχτα, όπου οι πολίτες δεν γνώριζαν αν τα σπίτια τους καίγονται και τι θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.
Συγκεκριμένα από την ομάδα “Οικιστές Παραλιών ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μεγάρων, Ειδυλλίας, Ψάθας”, ο Στέλιος Μαστοράκος αναφέρει ότι:
“Ύστερα από επίσκεψη σε όλο τη παραλιακή γραμμή από κέντρο Αλεποχωρίου έως ταβέρνα Αιγειρουσαι μπορούμε να καταγράψουμε τα εξής.
1. Η παραλιακή γραμμή και σε βάθος 100-150 μέτρα είναι όλα οκ.
2. Τα προβλήματα εντοπίζονται πάνω από τις Αιγειρουσες όπου έχουν σβήσει όλα τα ενεργά μέτωπα και τώρα έχει μπει ο στρατός για να καθαρίσει δρόμους.
3. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη μαζί με υδροφόρες βρίσκονται στο χώρο και επιχειρούν ακόμα
4. Το μέτωπο έχει φύγει προς Μέγαρα
5. Στις γειτονιές πίσω από το blaze, Hawaii δεν έχουν αναφερθεί ζημιές
6. Στο πευκογιαλι και το βράχο υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν καταγραφεί
7. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι σχετικά καλή
8. Ο αέρας κρατάει ακόμα καλά
9. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη αγωνία αλλά καλό είναι να μην έρθετε ακόμα στα σπίτια σας διότι μόνο δυσκολία θα προκύψει. Είναι κατανοητή η αγωνία αλλά λίγο ακόμα υπομονή. Πυροσβεστική, στρατός, εθελοντές, υδροφορες επιχειρούν έτσι ώστε το συντομότερο να παραδώσουν τα σπίτια στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Μέσα σε όλη την καταστροφή θα πρέπει να καταγραφεί ότι το δάσος έχει καεί κατά τόπους που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πράσινο ακόμα και πίστεψε με ή φύση θα κάνει για ακόμα μια φορά τη δουλειά της.
ΛΊΓΟ ΥΠΟΜΟΝΉ και το συντομότερο θα είστε πάλι στο υπέροχο χωριό μας να απολαύσετε τα μπάνια σας.
Δώστε μια ευχή σε όλα τα παλικάρια και τα κορίτσια που επιχειρούν να έχουν λίγη δυναμη ακόμα και να τελειώσουν αυτό τον εφιάλτη.”