Ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή με δράσεις του πρωτοποριακού προγράμματος “THE GREEN CITY” που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής & ο ΕΔΣΝΑ σε σχολεία της Δυτικής Αττικής

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Προχωράμε με δράσεις για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον με το βλέμμα στις επόμενες γενιές»

Ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση σε σχολεία της Δυτικής Αττικής πραγματοποιούνται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από το πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY και την Περιφέρεια Αττικής.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι ενημερωτικές δράσεις του προγράμματος επιβράβευσης ανακύκλωσης, από το 10Ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία της Δυτικής Αττικής, όπως συνεχίζονται οι δράσεις για όλους τους πολίτες σε διάφορα σημεία, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, η δράση περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει:
«Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ και ήδη, σε μόλις 14 μήνες λειτουργίας του προγράμματος, έχουν κάνει εγγραφή πάνω από 200.000 συμπολίτες μας και ανακυκλώνοντας, έχουν συμβάλει σε εξοικονόμηση τουλάχιστον 5.000 κιλών CO2, σε χαρτί που έχει σώσει 790 δέντρα και 350.000 λίτρα νερού, και σε άλλα πολλά οφέλη για το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας, ως βασικό παράγοντα στην μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερο για τους μαθητές και τα παιδιά, η ενημέρωση αυτή και όσα προσφέρει το “THE GREEN CITY” έχουν πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας. Προχωράμε με δράσεις για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον με το βλέμμα στις επόμενες γενιές».

Οι ενημερωτικές δράσεις του προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ το μεγαλύτερο της Ευρώπης The Green City, συνεχίζονται στα παρακάτω σχολεία της Δυτικής Αττικής ως εξής, και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις:

 

  • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
  • Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας
  • Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων