Ανακοίνωση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Δυτ. Αττικής κάνει λόγο για “οικονομικό αδιέξοδο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία”: “Η λειτουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», το οποίο θα αποτελέσει τμήμα του Μητρώου Αθλητικών Φορέων και στο οποίο υποχρεώνονται να εγγράφονται όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας, έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο πολλά αθλητικά σωματεία, τα οποία ενώ έχουν επιβεβαιωμένη αγωνιστική δραστηριότητα, κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Οι καθυστερήσεις στον έλεγχο αιτήσεων εγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στις διοικήσεις σωματείων της Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος αφανισμού των.

Ως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, αντιστεκόμαστε σε πολιτικές που οδηγούν σε μαρασμό τα ερασιτεχνικά σωματεία χρησιμοποιώντας το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ως  εργαλείο ωμής παρέμβασης στις αρχαιρεσίες που είναι προ των πυλών!

Καλούμε τον Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ερασιτέχνες παράγοντες που συμβάλλουν από το υστέρημά τους για την ομαλή λειτουργία των ομάδων που αποτελούν «κύτταρο» για  χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

 Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή  Δυτικής Αττικής

Στέφανος Φουρνάρης

Υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού”