Επαφές για την εξέλιξη του νέου Προαστιακού Δυτικής Αττικής βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, είχε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, Ευάγγελος Λιάκος. 
Ο βουλευτής ζήτησε να γίνει συνάντηση με τους δημάρχους της περιοχής, από όπου περνά ο νέος προαστιακός, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Φυλής, Ασπροπύργου, με τον ΟΣΕ και τον ανάδοχο του έργου.
“Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που πρόκειται να δώσει ώθηση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ε. Λιάκος.
Είναι βαρύνουσας σημασίας να εξασφαλίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των δημοτών και των χιλιάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.
Κατά τη γνώμη μου σε αυτούς τους δυο άξονες πρέπει να κινηθεί η δημόσια συζήτηση.
Γι’ αυτό και ζήτησα συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους, τον ανάδοχο και τον ΟΣΕ.
Ο Υπουργός δέχτηκε να γίνει άμεσα, οπότε κρίνω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να εισακουστεί η τοπική κοινωνία μέσω των εκπροσώπων της.
Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία. Είναι χρέος μας να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σωστό σχεδιασμό και διάλογο”.