Πάνω από 120 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη  ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεριμένα, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 121. Όπως έγινε γνωστό, τα 5 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα είναι 26 στην Αττική, 47 στη Θεσσαλονίκη, 8 στη Χαλκιδική, 8 στη Λάρισα, 7 στη Κέρκυρα, 2 στην Ημαθία, 1 στη Καβάλα, 2 στις Σέρρες, 1 στην Αρκαδία, 1 στην Αχαΐα, 1 στην Δράμα, 1 στον Έβρο, 1 στην Εύβοια, 1 στην Κοζάνη, 1 στην Πέλλα και 1 στη Χίο.

«Η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη με την μεγαλύτερη και πιο αναπάντεχη επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας

Σίγουρα υπάρχουν και αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.«Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αρκετές αιτίες, όπως ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και η διενέργεια πιο στοχευμένων ελέγχων. Η αύξηση των κρουσμάτων έχει επίσης ως αιτία και την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού μας μετά την άρση των περιορισμών», συμπλήρωσε.