Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος, έπειτα από 49 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΤΣ.

Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο, καθώς ήταν ένας μαχητής, κοινωνικών αγώνων, μπροστάρης, άνθρωπος της αγοράς, με καινοτόμες ιδέες που έχει εργαστεί σκληρά για τον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και την κοινωνία της Δυτικής Αττικής.
“Ο Ανδριανός Μιχάλαρος συνδέθηκε με την ιστορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά”
Ο Ανδριανός Μιχάλαρος συνδέθηκε με την ιστορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και την εκπληκτική πορεία του τα τελευταία χρόνια.
Από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Α’ Αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα, Πρόεδρος του Β.Ε.Π.
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.Επ.Δ.Α.)
Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.
Διαγωνισμό για την βράβευση προτάσεων για καινοτόμες επιχειρήσεις θεσπίζει το ΒΕΠ με αφορμή τον θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου
Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τιμά τη μνήμη του, θεσπίζοντας διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Επιμελητηριακής μας Περιφέρειας για τη βράβευση – και με χρηματικό έπαθλο – της καλύτερης πρότασης για νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις των Τεχνικών Κλάδων, καθώς η τεχνική εκπαίδευση ήταν τομέας που ο Ανδριανός Μιχάλαρος αναδείκνυε ως πεδίο παραγωγικότητας στη χώρα μας.

“Ως Πρόεδρος, από το 2012 μέχρι σήμερα,  ενέπνευσε με το όραμά του τις δράσεις, το έργο του Επιμελητηρίου και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του.  Ήταν ένας τίμιος, ιδεολόγος και αγωνιστής της ζωής  με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στους κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς αγώνες. Υπηρέτησε τον Επιμελητηριακό θεσμό με υψηλές αξίες και ιδανικά. Ήταν αποτελεσματικός, βαθιά δημοκράτης, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, ενωτικός και ανθρώπινος. Για το λόγο αυτό έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και ήταν ξεχωριστά αγαπητός στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, τους συναδέλφους και σε όλη την Επιμελητηριακή κοινότητα. Ήταν καλός οικογενειάρχης, τρυφερός πατέρας και ακούραστος υπηρέτης της πόλης που τόσο αγαπούσε, των ΜΕΓΑΡΩΝ, αλλά και αφοσιωμένος αγωνιστής της αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Αττικής. Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Το Δ.Σ του ΒΕΠ αποφάσισε επίσης:

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

  • Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου, μέχρι την ταφή του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να γίνει η κηδεία με δαπάνες του Επιμελητηρίου.
  • Να θεσπισθεί διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Επιμελητηριακής μας Περιφέρειας για τη βράβευση – και με χρηματικό έπαθλο – της καλύτερης πρότασης για νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις των Τεχνικών Κλάδων.
  • Να ονομασθεί, σε ειδική τελετή, η αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου σε «Αίθουσα Ανδριανού Μιχάλαρου».
  • Το ψήφισμα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου μας και να δοθεί προς δημοσίευση στον τοπικό και περιφερειακό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό).
  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένειά του από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και του τομέα ΜΜΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
Ήταν πατέρας δύο τέκνων.
Ασχολήθηκε με το επιχειρείν από το 1986, όταν σε ηλικία 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ίδρυσε και διατηρούσε δυο εταιρείες, η μία στο χώρο τους αυτοκινήτου, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής και ή άλλη στον κλάδο της πυρασφάλειας – πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές .
Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξη του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οραματιστής και θερμός υποστηριχτής της τεχνικής εκπαίδευσης. Από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισής της και τη σύνδεση της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με την ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει”
#ATTIKH
#pressgreece