Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εναέρια μέσα.
Η φωτιά ξεκίνησε από όχημα στον παράδρομο, ωστόσο στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νεράκι του δήμου Νέας Περάμου.

 

 

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έγινε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση, ενώ από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου. Στο Τμήμα αυτό η κυκλοφορία εκτρέπεται από την παλαιά εθνική οδό.

“Έχει δοθεί η εντολή εκκένωσης των κατοίκων από την περιοχή Άνω Λουτρόπυργος” όπως ανέφερε περίπου στις 4 π.μ. ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης


Με νεότερο μήνυμα της Τροχαίας επισημάνθηκε ότι πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή της Νεάς Περάμου διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.

Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο άρπαξε φωτιά και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα μέχρι τις 4 το πρωί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 21 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τις 8:20 η εικόνα από την πυρκαγιά ήταν βελτιωμένη καθώς το κυρίως μέτωπο είχε οριοθετηθεί.