Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας με αφορμή το με αριθμό 44/19-02-2020 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, σχετικά με την ανάγκη αποκατάστασης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και της διασφάλισης της περιουσίας τους και την κυκλοφορία τους, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη σύσταση Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης εν όψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας “Ελευσίνα 2021”.         Επισυνάπτεται το εν λόγω ψήφισμα.

                                                                                  

             ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣIΝΟΣ                                                

ΓΡΑΦΕIΟ ΔΗΜΟΤIΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ  

 

                     

 

                                                             Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, μετά από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 2877/14-02-2020 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, παρόντος του Δημάρχου κ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ν.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, συζήτησε το θέμα σχετικά με την Ασφάλεια των Πολιτών, της περιουσίας τους και της κυκλοφορίας τους στην πόλη μας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη :

 

  • Τα στατιστικά στοιχεία Εγκληματικότητας για τα έτη 2017 – 2019 της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής, ως απάντηση στο υπ’ αριθ. 10 από 31-01-2020 έγγραφο του Δήμου Ελευσίνας,
  • Την αύξηση των ληστειών και των διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα του Δήμου,
  • Τη συζήτηση όπως αυτή προέκυψε από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Ελευσίνας, των Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων «Ενωτικός Συνδυασμός», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ενεργή Συμπολιτεία», «Αλλάζουμε Τώρα», των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας καθώς επίσης και των Συμβούλων αυτών, όπως αυτή έχει καταγραφεί στα πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν ότι։

 

Η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας, επιφέρει σοβαρότατους περιορισμούς στα μέτρα και μέσα προστασίας της πόλης μας, από παντός είδους φαινόμενα εγκληματικότητας και αυτονόητα, αδυναμία άμεσης παρέμβασης, όταν αυτά εκδηλώνονται.

Η υφιστάμενη, ζοφώδης κατάσταση σε μια περιοχή με σημαντικό βιομηχανικό, οικονομικό και εργατικό ενδιαφέρον, συνολικής έκτασης 36.589 τ. χιλμ. με 29.902 χιλιάδες κατοίκους και χιλιάδες πολίτες που διακινούνται καθημερινά προς εργασία τους, ενδέχεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενόψει μάλιστα και της πραγματοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021, όπου η εισροή των επισκεπτών και των τουριστών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αποτελεί έναν θεσμό Εθνικών και Ευρωπαϊκών διαστάσεων με μεγάλο αντίκτυπο.

Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  κατά πλειοψηφία

Την έκδοση του κάτωθι Ψηφίσματος :

  • Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα παρακολουθεί θέματα πρόληψης παραβατικότητας, αποτελούμενη από Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, Κοινωνικούς Φορείς.
  • Την άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να:
  • Ενισχυθεί, άμεσα, σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας,
  • Υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για τη σύσταση Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας,
  • Εκπονηθεί, άμεσα, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την πραγματοποίηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούται να έχει ο κάθε πολίτης.

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας δε μπορεί παρά να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε ένα Δήμο που θέλει να αγωνιστεί για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Φορείς και Πολίτες.