Παράπονα από σπουδαστές για την κατάσταση στην Ακαδημία Εμπορικού Ασπροπύργου

 

Σε κείμενο που δημοσιοποιεί τεταρτοετής σπουδαστής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί.

Η κατάσταση στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου και συγκεκριμένα στη σχολή πλοιάρχων στην οποία φοιτώ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 δυστυχώς κάθε χρόνο και χειροτερεύει.

Η σχολή μας που είναι βασικός πυλώνας για την ελληνική ναυτιλία και την πρόοδο της παραμελείται από τους αρμόδιους φορείς

Στο περσινό εαρινό εξάμηνο λόγω της πανδημίας του COVID – 19 καθυστερήσαμε ένα μήνα να ξεκινήσουμε τη στιγμή που οι περισσότερες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (αρμοδιότητας υπουργείου παιδείας ) ανταποκρίθηκαν ταχύτατα και ξεκίνησαν ηλεκτρονικά μαθήματα λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολών λόγω του πρώτου lockdown.

Περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη του lockdown ξεκινήσαμε λοιπόν , διανύοντας το εξάμηνο περιμέναμε την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων αλλά και την απόφαση σχετικά με το αν θα έχουμε προφορικό βαθμό προόδου όπως είθισται στις Α.Ε.Ν. Η απόφαση ήρθε λίγες ημέρες πριν τελειώσουμε το εξάμηνο και προχωρήσουμε στις θερινές εξετάσεις ( δια ζώσης παρουσίας εξεταστική και χωρίς να συνυπολογίζεται προφορικός βαθμός προόδου στον τελικό βαθμό κάθε μαθήματος ) ενώ φυσικά εμείς περιμέναμε με αγωνία και άγχος τόσο καιρό χωρίς να ενημερωθούμε από κανέναν αρμόδιο . Κατανοήσαμε ωστόσο ότι η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη και ήταν λογικό να καθυστερήσουν οι αποφάσεις.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 το οποίο είναι και το τελευταίο για εμένα και άλλους διακόσιους περίπου συμφοιτητές μου, ξεκινήσαμε με εξ αποστάσεως διδασκαλία λόγω της πανδημίας όπως και όλες οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας . Η σχολή μας βέβαια ξεκίνησε τα μαθήματα με τρομερές ελλείψεις καθηγητών με αποτέλεσμα μάλιστα να έχουμε πλήρες διδακτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουμε τη διδασκαλία ενός μαθήματος στις 11/11/2021 ! Κανονικά οι κανονισμοί των Α.Ε.Ν. ορίζουν εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου από την 1-15 Φεβρουαρίου , σήμερα που γράφω αυτό το άρθρο διανύουμε την 28η Ιανουαρίου και ακόμα η σχολή πλοιάρχων της Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου δεν έχει ενημερωθεί για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων Φεβρουαρίου , την χρονική περίοδο που θα διεξαχθούν αλλά και αν θα συνυπολογιστεί προφορικός βαθμός προόδου στον τελικό βαθμό εξαμήνου κάθε μαθήματος.

Προφανώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τους αρμόδιους φορείς δεν τους ενδιαφέρει ούτε το άγχος και η κούραση που έχουμε σαν τελειόφοιτοι λόγω του τεράστιου όγκου ύλης που έχουμε να διδαχθούμε σε πολλά μαθήματα τα οποία ξεκινήσαμε με τουλάχιστον ένα μήνα καθυστέρηση , ούτε η προσπάθεια μας να παρακολουθήσουμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε συνδυασμό με το ότι σε πέντε μαθήματα που υπό κανονικές συνθήκες 40 περίπου φοιτητές διδάσκονταν από έναν καθηγητή , πλέον διδάσκονται 80-120 φοιτητές από έναν καθηγητή . Πραγματικά θλίβομαι που για άλλη μία φορά η σχολή μας που είναι βασικός πυλώνας για την ελληνική ναυτιλία και την πρόοδο της παραμελείται από τους αρμόδιους φορείς. Παρακαλώ πολύ επιτέλους να δοθούν οι απαντήσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας που αναμένουμε εναγωνίως και κουρασμένοι πλέον εγώ και οι συμφοιτητές μου. Η ναυτιλία είναι αυτή που στηρίζει αιώνες τώρα αυτή τη χώρα , στηρίξτε την και εσείς για να συνεχίσει να ανταποδίδει στη χώρα μας.

Σας παρακαλώ σεβαστείτε μας το άγχος μας και τον αγώνα μας αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Γ. Ν. Τεταρτοετής σπουδαστής

#pressgreece