Γ. Πατούλης: «Με χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις συμβάλουμε προκειμένου η Φυλή την επόμενη πενταετία να γίνει η πόλη της προόδου και της ανάπτυξης»

Λ. Κοσμόπουλος: «Σχεδιάζουμε και κάνουμε πράξεις για την ανατροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής»

Πάνω από 109,4  εκατ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή.

Περιοδεία και επίβλεψη στα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Φυλής, στο πλαίσιο επισκέψεων στα έργα σε πόλεις της Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Από την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, σε βιοκλιματικούς παιδικούς σταθμούς και από το ενεργειακό πάρκο στη χωματερή της Φυλής, όπου αντί για σκουπίδια υπάρχουν φωτοβολταϊκά, σε έργα οδοποιίας μεγάλης κλίμακας, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συζήτησαν για την εξέλιξη και την τελική παράδοση μεγάλων έργων υποδομής και συμφώνησαν ότι συνεχίζουν με αγαστή συνεργασία, στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, με πρόγραμμα για την Δυτική Αττική του 2027.

Δωρεάν Ρεύμα σε 1900 οικογένειες από το ενεργειακό Φωτοβολταϊκό πάρκο

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Χ. Παππού, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλο, στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου επισκέφθηκε το ενεργειακό πάρκο στη χωματερή Φυλής. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), είναι ισχύος 10MW και έχει προϋπολογισμό 26.000.000 €. Όπως ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης το Φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να παρέχεται δωρεάν σε 1900 οικογένειες δωρεάν ρεύμα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς μέσα από το σχεδιασμό που έγινε, σε στενή συνεργασία με το δήμαρχο, συστήθηκε μια ενεργειακή κοινότητα και με το τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 1900 οικογένειες. «Τίποτα δεν είναι τυχαίο, με σκληρή δουλειά και επιμονή, καταφέραμε μαζί με το Χ. Παππού να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο το οποίο είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Σύντομα ο χώρος αυτός δεν θα θυμίζει σε τίποτα ότι παλαιότερα φιλοξενούσε χωματερή. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλει και η ολοκλήρωση της ανάπλασης με παρεμβάσεις πρασίνου»,σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σχετικά δήλωσε: «Μιλάμε στους πολίτες με έργα. Σχεδιάζουμε και κάνουμε πράξεις για την ανατροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής. Με πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και των συνεργατών του, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιούνται πολλά σπουδαία έργα υποδομής, που αλλάζουν ριζικά την Δυτική Αττική. Ο Δήμος Φυλής είναι ένας Δήμος -πρότυπο που δεν αφήνει ούτε ένα ευρώ και ούτε ένα έργο να πάει χαμένο. Η άρτια δουλειά που γίνεται από την Διοίκηση Χρήστου Παππού φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Στην Δυτική Αττική, με Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, κάνουμε πράξεις το όραμά μας για βιώσιμη ανάπτυξη και ανατροπή της εικόνας που υπήρχε στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε με έργο για την Δυτική Αττική του 2027».