Συνάντηση του Πρόεδρου Β.Ε.Π., κ Γιώργου  Παπαμανώλη – Ντόζα, με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Συνάντηση και συνεργασία είχε την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, ο Πρόεδρος  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, αναλυτικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις μέλη του, τονίζοντας τον ρόλο του στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.

Μη επιστρεπτέα με τη μορφή επιδότησης για την έκτακτη ανάγκη του ενεργειακού κόστους και ακόμα έξι προτάσεις στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με υπόμνημα του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

-Μείωση φόρων και εισφορών

-Ιδιωτικό χρέος : Ρυθμίσεις οφειλών  και με διαγραφή – 120 δόσεις.

-Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών

-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

-Πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση – χρηματοδότηση σε όλους

-Mη επιστρεπτέα με τη μορφή επιδότησης για την έκτακτη ανάγκη του ενεργειακού κόστους.

-Προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας  και επαγγελματικής στέγης

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν, ο αναπτυξιακός νόμος, τα ενεργειακά θέματα και το υπό συζήτηση στη Βουλή, κρίσιμο  νομοσχέδιο με τίτλο “Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων”. Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

– «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να συμμετέχουν με τους προτεινόμενους όρους του υπό συζήτηση ν/σ, σε καθεστώς επιχειρηματικών Πάρκων.

– Οι ΜΜΕ, έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους και λειτουργούν εντός καθορισμένης έκτασης ιδιοκτησίας, με την κατασκευή των αναγκαίων κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων, για την άσκηση της δραστηριότητάς τους και όποια παραχώρηση επιφανείας γης ανατρέπει το οργανόγραμμα λειτουργίας της επιχείρησης.

– Οι ΜΜΕ, καταβάλουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Τ.Α. και αδυνατούν να καταβάλουν επίσης, πλέον χρηματικές επιβαρύνσεις, που προκύπτουν από την ίδρυση και λειτουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

– Το αίτημά μας είναι η διαμόρφωση ενός προτύπου οργανωμένης λειτουργίας των παραγωγικών δραστηριοτήτων, με γνώμονα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης  και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου των επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  και της οικονομίας.

Επίσης, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου τα τρία τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, στον αναπτυξιακό νόμο, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αλλά και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.