Ανακοίνωση του Ενωτικού Συνδυασμού Ελευσίνας-Μαγούλας
Συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ είχε σήμερα αντιπροσωπεία Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού μας (Τσουκαλάς – Αγριμάκης- Κριεκούκης) με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κουμπέτσο Γεώργιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Καμαρινάκη Απόστολο μετά από αποδοχή του αιτήματος που είχαμε καταθέσει στις 30.04.2020.
Στην συζήτηση που ακολούθησε καταθέσαμε εκ μέρους μας τις εξής θέσεις:
1.θεωρούμε οτι το Λιμάνι αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη μας. Η σημερινή του θέση εμποδίζει την ανάπτυξη της πόλης προς τη θάλασσα . Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την δημιουργία νέου σύγχρονου Λιμανιού εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου μας.
2. Η εκκίνηση της ανάσυρσης  ναυαγίων, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΕ, πρέπει να συνεχιστεί και απο τη σημερινή . Ο κόλπος μας πρέπει και μπορεί να καθαρίσει από τα ναυάγια.
3. Η Διοίκηση του ΟΛΕ με απόφαση της οφείλει να διεκδικήσει να μην είναι ο κόλπος της Ελευσίνας ο μοναδικός κόλπος στην Ελλάδα, υποδοχής παροπλισμένων πλοίων. Η αποσυμφόρηση του κόλπου από τα παροπλισμένα πλοία και η ανάσυρση των ναυαγίων θα δώσουν άλλη ποιότητα στη θάλασσα και θα βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας.
4. Η προοπτική δημιουργίας Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΛΕ, θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό βήμα για τον Δήμο μας. Γι αυτό και πιστεύουμε ότι ο ΟΛΕ και η πόλη της Ελευσίνας πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν την δημιουργία του.
5. Ο ΟΛΕ και ο Δήμος θα πρέπει να πιέσουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και, επιτέλους, να αποδοθούν τα τέσσερα (4) σημεία του παράκτιου μετώπου στους πολίτες της Ελευσίνας.
6. Η άρνηση του Δημάρχου να συμμετάσχει στο ΔΣ του ΟΛΕ αποτελεί πολιτικό ατόπημα αφού απεμπολεί τη στοιχειώδη υποχρέωση καθε αιρετού να βρίσκεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων οργάνων των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
7. Θεωρούμε αρνητικές εξελίξεις α) την παραχώρηση 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή απέναντι απο το κτίριο του ΚΡΟΝΟΥ στην  εταιρεία Hellenic Slops ιδιοκτησίας  κου Μελισσανίδη για τη συλλογή των υγρών καταλοίπων από τα πλοία β) τις αυθαίρετες ενέργειες της εταιρείας PROMARINE, συμφερόντων του Ομίλου Σπανόπουλου με στόχο να κσταστρατηγήσει τις αδειοδότησεις που έχει λάβει στον χώρο που του έχει παραχωρηθεί για ανέλκυση και φύλαξη μικρών σκαφών στη Μαρίνα Καλυμπακίου.