Το δέρμα μας είναι η προστασία μας απέναντι στα μικρόβια όμως και το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματός μας, ταυτόχρονα είναι άμυνα όμως και η εικόνα μας.

Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, δεδομένου ότι φοράμε μάσκες προσώπου για την προστασία της υγείας μας και των γύρω μας, παράλληλα, έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε υγιές και όμορφο το δέρμα μας, για την υγεία και την ψυχολογία μας.

Για το λόγο αυτό, ρωτήσαμε την αισθητικό Δήμητρα Παπαθανασίου, ιδιοκτήτρια του κέντρου Blossom Beauty And Wellness: Τι θα προτείνατε για την καλύτερη προστασία και την εικόνα μας όσο φοράμε τη μάσκα, πριν και μετά;

«Υπάρχει περισσότερη ανάγκη για βαθύ καθαρισμό προσώπου και ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Είναι ιδανικές οι θεραπείες, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι, καθώς λόγω του ηλίου και του ιδρώτα, συσσωρεύονται ρύποι και σμήγμα στο δέρμα εμποδίζοντας τη σωστή ενυδάτωση από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται θαμπή.

Με απλά βήματα καθαριότητας και ενυδάτωσης μπορεί το δέρμα μας να επανέλθει τόσο μετά το καλοκαίρι όσο και καθώς το ταλαιπωρούμε με τη χρήση μάσκας στην εργασία και σε άλλες καθημερινές μας δραστηριότητες εκτός του σπιτιού. Πρέπει να τονίσουμε τη σημαντικότητα της απολύμανσης των χεριών πριν και μετά τη χρήση της μάσκας καθώς και την απολύμανση της υφασμάτινης μάσκας όπως και το «πέταμα» της μάσκας αν αυτή είναι μιας χρήσης. Πάντα πριν την χρήση της μάσκας, πλένουμε ή απολυμαίνουμε καλά τα χέρια μας, πιάνουμε τη μάσκα μόνο από τα κορδονάκια, τη τοποθετούμε και φροντίζουμε να καλύπτει το πηγούνι και τη μύτη μας. Δεν ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε και πάντα όταν θέλουμε να την αφαιρέσουμε πλένουμε πάλι ή απολυμαίνουμε τα χέρια μας πιάνοντας τη πάλι από τα κορδονάκια μόνο είναι μιας χρήσης, τη πετάμε μετά και αν είναι υφασμάτινη τη βάζουμε για πλύσιμο.

Προτείνουμε σε όσους φορούν μάσκα είτε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε λόγω δουλειάς, είτε επειδή χρειάζεται να παρευρεθούν για πολλές ώρες σε ένα κλειστό χώρο, ακόμα και για τις καθημερινές τους δουλειές, να φροντίζουν παρά πολύ σχολαστικά την υγιεινή του δέρματος του προσώπου. Αυτό σημαίνει, καθημερινός καθαρισμός με απαλό σαπούνι ή γαλάκτωμα και εντατική ενυδάτωση σε καθημερινή βάση.

Καλό θα ήταν η ενυδατική κρέμα να τοποθετείται 1 ώρα πριν τη χρήση της μάσκας.

Το μακιγιάζ καλό θα ήταν να αποφεύγεται διότι η μάσκα εμποδίζει τη σωστή αναπνοή του δέρματος, ποσό μάλλον όταν υπάρχει και μακιγιάζ στο δέρμα. Οπότε προτείνεται πριν τη χρήση της μάσκας να καθαρίσουμε πολύ σχολαστικά το δέρμα μας κι έπειτα να τοποθετήσουμε το κατάλληλο για το δέρμα μας ενυδατικό προϊόν και αυτό να το επαναλάβουμε πριν τον ύπνο το βράδυ.

Αν έχουμε ερεθισμό, σπυράκια, σημάδια, φαγούρα η οτιδήποτε άλλο μας ανησυχεί και δυσκολεύει τη καθημερινότητα μας, καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε επαγγελματία πτυχιούχο αισθητικό έτσι ώστε να μας προσφέρει τις πρώτες βοήθειες για το δέρμα μας και να μας βοηθήσει να το επαναφέρουμε σε ισορροπία.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθούν προϊόντα τα οποία περιέχουν υαλουρονικο οξύ, φολικο οξύ και βιταμίνη Β, συστατικά τα οποία προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό και θωρακίζουν το δέρμα μας απέναντι σε τυχόν παθογένεια μικροοργανισμούς.

Ακόμα ένα tip το οποίο θα βοηθήσει αρκετά είναι η εβδομαδιαία χρήση ενζυμικής απολέπισης και καθοριστικής καθώς και ενυδατική μάσκας εναλλάξ.

Είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει πως η απολέπιση με κόκκους μπορεί να τραυματίσει το δέρμα του προσώπου με αποτέλεσμα να εξαπλωθούν τυχόν βλάβες που έχουν προκληθεί λόγω της μάσκας καθώς και να προκαλέσει κάποιες από αυτές αφού διαταράσσει τη συνοχή της επιδερμίδας.

Εφόσον λοιπόν προηγηθεί η ενζυμική απολέπιση,10 λεπτά μετά εφαρμόζεται μια καθαριστική μάσκα 1 φορά και ακόμα 1 φορά μέσα στην εβδομάδα μια ενυδατική μάσκα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως καλό θα είναι να αποφύγουμε τυχόν «γιατροσόφια» και χειροποίητα προϊόντα τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Καλό θα ήταν για οποιαδήποτε απορία έχουμε να απευθυνόμαστε μόνο σε πιστοποιημένους επαγγελματίες αισθητικούς για ασφαλή και εγγυημένα αποτελέσματα» και να προσέχουμε την υγεία μας που εξαρτάται και από την εικόνα και την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας.

#pressgreece

#ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΑΙΔΙ