Μετά την έναρξη εργασιών απόσυρσης των καμένων υλικών από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ασπροπύργου την περασμένη Πέμπτη, συνέβησαν τα εξής δυσάρεστα γεγονότα, όπως ανακοινώνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου:

  • Την Παρασκευή 22.03.2019, στις 7 μ. μ. ο εργαζόμενος της ιδιωτικής εταιρείας security, που έχει αναλάβει την φύλαξη του έργου, δέχτηκε επίθεση τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον λήστεψαν.
  • Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23.03.2019, επαναλήφθηκε το ίδιο συμβάν, από οκτώ συνολικά άτομα, τα οποία προκάλεσαν σωματικές και εκτεταμένες υλικές φθορές, ενώ προέβησαν και σε κλοπή του αυτοκινήτου της εταιρείας φύλαξης.

 

Για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Με βάση αυτά τα θλιβερά γεγονότα και κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΔΑ με τους εμπλεκόμενους φορείς, οι ανάδοχες εταιρείες αποφάσισαν την αναστολή των εργασιών, μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των μηχανημάτων τους.

Η Περιφέρεια Αττικής, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης των αποβλήτων με κάθε νόμιμο τρόπο, ωστόσο το θέμα της ασφάλειας αφορά αποκλειστικά την πολιτεία.

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, για ένα περιβαλλοντικά κρίσιμο και ιδιαίτερα κοστοβόρο έργο που ανέρχεται στα 5.000.000,00 €.