• Έντονη χιονόπτωση το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 από τις 11:00 μέχρι τις 19:00
  • Παγετός το βράδυ της Παρασκευής 11 και του Σάββατου 12 Μαρτίου 2022
Την προσοχή των δημοτών Φυλής, εν όψει του Δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που δημοσιοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), εφιστά ο Δήμος Φυλής. Λαμβάνοντας υπόψη το Δελτίο της ΕΜΥ και μετά από τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων της Αττικής, την οποία συγκάλεσε, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς προειδοποιεί τους συνδημότες μας ότι:
• Θα επικρατήσει παγετός το βράδυ της Παρασκευής 11 και του Σάββατου 12 Μαρτίου 2022
• Θα υπάρξει ισχυρή χιονόπτωση το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 7 το απόγευμα.
“Ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ήδη έχει ρίξει στους δρόμους μεγάλη ποσότητα αλατιού. Επίσης η Πολιτική Προστασία έχει αναπτυχθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Παναγία Κανάλα, ώστε να επιχειρήσει αμέσως στη διάρκεια της αναμενόμενης χιονόπτωσης και να κρατήσει το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι έτοιμοι να ριχτούν και πάλι στη μάχη, όπως κάνουν, πάντα, σε ανάλογες περιπτώσεις”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.
Ζήτησε, ακόμα, από τους συνδημότες μας:
1. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, ενώ στην περίπτωση που μετακινηθούν να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες
2. Να παρκάρουν στη μια πλευρά των δρόμων, ώστε να βοηθήσουν το έργο του αποχιονισμού
3. Να προμηθευτούν, έγκαιρα, φάρμακα, τρόφιμα και ζωοτροφές για τα κατοικίδια
4. Να λάβουν μέτρα για την προστασία του δικτύου υδροδότησης των νοικοκυριών τους και να μην κάνουν αλόγιστη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, για να μην επιβαρυνθεί το δίκτυο.
5.Να τηλεφωνούν, σε περίπτωση ανάγκης, στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 213-2042700 και 701