Τη λίστα με τους Δήμους – Δημοτικές Ενότητες, όπου οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον επιδότηση 15% μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», δημοσίευσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως διευκρινίζεται, η συγκεκριμένη ενίσχυση δίνεται σε ωφελούμενους από 18 έως 39 ετών οι οποίοι διαβιούν σε Δήμους ή Δημοτικές Ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Μεταξύ των περιοχών αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι Κοινότητες Βιλίων και Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η επιπλέον επιδότηση 15% στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» που δίνεται στους ωφελουμένους, αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Θετική εξέλιξη αποτελεί επίσης ότι στους δικαιούχους του έξτρα «μπόνους», περιλαμβάνονται και οι συμπολίτες μας στις περιοχές των Βιλίων και της Οινόης.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΕΝ), εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, στέκονται αρωγοί σε όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως στους νέους, υλοποιώντας στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας».