Πορεία διαμαρτυρίας για τα κτίρια στα σχολεία στην Νέα Πέραμο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου.

Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Περάμου κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς σχολικές αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες. Η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει λύσεις και την τοποθέτηση προσωρινών αιθουσών από την ΚΤΥΠ, όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Μεγαρέων στο Δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Εξηγήσεις για την κατάσταση του σχολείου και τις ενέργειες του δήμου Μεγαρέων, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου Σταύρος Φωτίου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σταύρος Φωτίου.

Μαθητές και γονείς συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου, από το σχολείο ως το δημαρχείο, όπου ζήτησαν επιτακτικά απαντήσεις για το πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά, ο Αντιδήμαρχος Κ. Καράμπελας ανέφερε “να προλάβουμε το Πάσχα”.

“Το μονο μας μέλημα ειναι ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας”

“Επειδη ενδιαφερόμαστε για ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, τονίζουν οι εκπρόσωποι των γονέων του σχολείου, κατηγορηθήκαμε οτι κανουμε πολιτικη, συνέχισαν να υποστηρίζουν οτι η επικινδυνότητα ειναι μονο στο μυαλό μας. Εμείς δεν κανουμε πολιτική.

Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί οτι το σχολείο ειναι «κοινώς επικίνδυνο». Τώρα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν οι αίθουσες προκάτ επειδη ειναι η 5η εβδομάδα που τα παιδιά που κάνουν μάθημα μέσω Ίντερνετ καθώς και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης τις οποίες θα υποδείξει η μελέτη στατικής επάρκειας η οποία ένα μήνα μετά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα”.

“Από την αρχή της χρονιάς διαπιστώθηκε πως η οροφή του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Ν. Περάμου έχει πρόβλημα και το κτίριο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία, αναφέρεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του σχολείου.

Πέρασαν τρεις μήνες και το μόνο που έγινε είναι να…συμφωνήσουν όλοι πως το κτίριο είναι ακατάλληλο! Από τότε ως και σήμερα οι μαθητές του σχολείου κάνουν εκ περιτροπής τηλεκπαίδευση προκαλώντας γενικότερη αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό και αρνητικές συνέπειες τόσο στην πρόοδο των παιδιών μας όσο και  στην εργασία των γονιών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ζήτησε 4 προκάτ αίθουσες για τη συνέχιση της διδασκαλίας έως ότου γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο. Τελικά υπήρξε δέσμευση για δύο από τον ΚΤΥΠ κι ο Δήμος ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην προεργασία για την τοποθέτηση των αιθουσών.

Δεν μπορούμε, δάσκαλοι γονείς και μαθητές να αποδεχτούμε την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση που δείχνει ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι…δευτερεύουσας σημασίας. Για τον λόγο αυτό προχωράμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 8:π.μ. έξω από το 1ο Δημοτικό Ν. Περάμου και πορεία μέχρι το Δημαρχείο όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας με δύο κύρια αιτήματα:

  • Να μπουν άμεσα οι αναγκαίες αίθουσες ώστε να αποκατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία και να σταματήσει η ταλαιπωρία και η κοροϊδία γονιών και μαθητών.
  • Να προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου, να γίνει προσεισμικός έλεγχος και να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο όχι μόνο για τα παιδιά μας σήμερα αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΕΝΟ!”.