Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βίλια.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά καίει παρθένο δάσος σε δύσβατη περιοχή στην κορυφογραμμή του όρους «Πατέρας» ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές ενεργές εστίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν εκ νέου για προληπτικούς λόγους τους κατοίκους από τους οικισμούς Παλαιοχώρι και Προφήτης Ηλίας. Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση από εθελοντές και κατοίκους.

Στη Λαυρεωτική η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε χαμηλή βλάστηση, στην Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, ενώ για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν οκτώ ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.