Εκδήλωση στο Μουσείο “Αγγελική Χατζημιχάλη”

Η Χορευτική Ομάδα “Έρευνα” του Δήμου Σαλαμίνας, ο Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “Αλκάθους και Καρία” και ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, διοργάνωσαν την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, μια εκδήλωση- ταξίδι μέσα από τα κείμενα των περιηγητών του 19ου αιώνα, που επισκέπτηκαν τα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα και κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, τις ενδυμασίες και τους χορούς τους.

Στο αφιέρωμα στους περιηγητές περιλάμβανε κείμενα των περιηγητών του 19ου αιώνα για τα Μέγαρα και ακολουθούσε χορός με βάση την περιγραφή. Η χορωδία τραγούδησε τραγούδια από τα Μέγαρα και την Σαλαμίνα. Προλόγισαν ο Σπύρος Στρατουρης και η Βασιλική Χατζοπούλου

Παράλληλα, στον ιστορικό χώρο του Μουσείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η λήξη της έκθεσης «Με 2 ματιές» που φιλοξενήθηκε επί περίπου 2 μήνες.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία ώστε η διεύθυνση του μουσείου ζήτησε από τους συντελεστές να επαναληφθεί ανάλογη εκδήλωση τα Χριστούγεννα με τα έθιμα του δωδεκαημέρου της περιοχής μας.