Όλα τα όργανα παιδικών χαρών, τα υλικά, τα δάπεδα ασφαλείας και τα όργανα εκγύμνασης  διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και όλες τις πιστοποιήσεις, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και υποστηρίζει την κυκλική οικονομία και ένα καθαρό περιβάλλον με φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα, αυτόματο σύστημα άρδευσης και σημαντική  εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως από κοινού δήλωσαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, «Στόχος μας δεν είναι μόνο η απόδοση περισσότερων δημόσιων χώρων αναψυχής στους δημότες μας, αλλά και η συμβολή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα, στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης. Η εκτεταμένη δε,  χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποσκοπεί στην στοχευμένη  μείωση των λειτουργικών δαπανών των παιδικών χαρών μας και στην χάραξη μιας νέας ενεργειακής πορείας για τον τόπο».