Με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και του Λιμενάρχη του κ. Φραγκίσκου Ξυπνητού, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Ελευσίνας και συγκεκριμένα στο τμήμα «ΦΟΝΙΑΣ», με αποτέλεσμα να ανασυρθούν και να συγκεντρωθούν περισσότερα από 500 κιλά απορριμάτων.

Στον καθαρισμό, εκτός από τον Δήμο Ελευσίνας, συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας και ο Οργανισμός Αυτοδυτών Λουτρακίου.

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού έγινε ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των υλικών και διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα ήταν μικροπλαστικά, και ογκώδη αντικείμενα, ενώ από τον καθαρισμό του βυθού συλλέχτηκαν χρησιμοποιημένα ελαστικά, υπολείμματα από αλιευτικό εξοπλισμό και πλαστικά συσκευασιών.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τα απορρίμματα στην ακτογραμμή και την παράκτια ζώνη, και κατ ΄ επέκταση ο εθελοντικός καθαρισμός ενός πολυσύχναστου σημείου της πόλης, της παραλίας του «ΦΟΝΙΑ».