Λ. Κοσμοπουλος: «Η οικονομία της Δυτικής Αττικής πρέπει να στηριχθεί για το σύνολο της κοινωνίας την επόμενη μέρα του κορωνοϊού»

 

Ζωτικής σημασίας εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και την οικονομία στη Δυτική Αττική με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Νόμου 4712 «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου», ΦΕΚ Α΄146, που δημοσιεύτηκε στις 29/7/2020.

Με τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις δρομολογείται, σήμερα, η επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, δίνεται οριστική λύση, καθώς παρατείνονται οι προθεσμίες για τη γνωστοποίηση ή την έγκριση εγκατάστασης ή λειτουργίας των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής (logistics) και παράταση προθεσμίας τεχνικής ανασυγκρότησης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων- παράταση προθεσμιών των νόμων 3982/2011 και 4302/2014, λόγω COVID– 19 και προθεσμιών εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: «Οι παρατάσεις που δόθηκαν και ευνοούν τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, ανάμεσα στις οποίες και ο καίριος τομέας των logistics, είναι αποτέλεσμα των πολύμηνων προσπαθειών που κατέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συμβολή του.

Οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις δίνουν μια ανάσα, για την αύξηση των επενδύσεων και τις θέσεις εργασίας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουμε νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».