Υποψήφιοι Βουλευτές στη Δυτική Αττική

Νέες ευκαιρίες για εκπροσώπηση των πολιτών της περιοχής μας

 

Ενώ ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές και απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες ως τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα το σύνολο των υποψηφίων όλων των κομμάτων.

Μόλις την Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δυτικής Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής: ΒΑΒΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής.  Οι διαβουλεύσεις εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σχεδόν σε όλα τα κόμματα έγιναν εισηγήσεις από κομματικά στελέχη για υποψηφίους από τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο. Μένει να δούμε αν οι εισηγήσεις των τοπικών κοινωνιών για μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην νέα βουλή θα εισακουστεί από τα κεντρικά των κομμάτων και αν θα έχουμε πράγματι εκπροσώπους των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί ή γνωστοποιηθεί οι αποφάσεις των κεντρικών κομματικών επιτροπών, που συμπληρώνουν ή γράφουν και “ξεγράφουν” λίστες, παραβλέποντας ίσως ότι η ήδη σύντομη και εν μέσω θέρους προεκλογική περίοδος αποτελεί πολιτικό ζήτημα για τους πολίτες που θα κληθούν για ακόμη μια φορά να ψηφίσουν με διαδικασίες “fast track” για την επόμενη κυβέρνηση, χωρίς να έχουν οι υποψήφιοι την δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις τους ή ακόμα και να γνωρίσουν την εκλογική περιφέρεια ή το εκλογικό σώμα της Δυτικής Αττικής.

Όσον αφορά τις “επίσημες” υποψηφιότητες και τους ενδεχόμενους υποψηφίους:

Με την Νέα Δημοκρατία έχουν ανακοινωθεί υποψήφιοι βουλευτές ο Θανάσης Μπούρας και ο Γιώργος Κώτσηρας. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Δυτική Αττική αναμένεται να συμπληρωθεί με τις υποψηφιότητες  του Ευάγγελου Λιάκου(που δραστηριοποιείται στον Ασπρόπυργο), του Σταμάτη Πουλή (που προωθείται από τον Άδωνι Γεωργιάδη), του Ανδρέα Τσώκου, της Ευαγγελίας Κοπανάκη και μένει μία θέση ακόμα για γυναίκα υποψήφια, δεδομένου του υποχρεωτικού ποσοστού του 40% γυναικείας εκπροσώπησης.

Με το Κίνημα Αλλαγής, έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι υποψήφιοι βουλευτές ο Μηνάς Αναστασάκης, ο Άγγελος Λιόσης και η Σταυρούλα Δήμου. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έγιναν εισηγήσεις για νέες υποψηφιότητες στελεχών από την περιοχή των Μεγάρων οι οποίες εξετάζονται.

Αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΙΝΑΛ ο συμπολίτης μας Αντώνης Υψηλάντης.

Με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Δέδες.

Όποιες και αν είναι οι “διαβουλεύσεις” και οι λεγόμενες “ζυμώσεις”, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και οι κάλπες στήνονται σε λίγες ημέρες.