Λ. Κοσμόπουλος: «Tα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι παραπάνω από αναγκαία»

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 17 Μαρτίου η παρέμβαση που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής επί της ΠΕΟΑΚ στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης Νέας Περάμου.

Το έργο αυτό ταλαιπωρεί μεν τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εκτελείται σταδιακά, αλλά θα αποδώσει σε ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

Οι εργασίες από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώθηκαν στις 17 Μαρτίου 2022. Το έργο αφορά σε αυτή τη φάση την τοποθέτηση αγωγού στην οδό Θωμά Γεωργιάδη και την εκτροπή των υδάτων από την οδό στην Σχολή Πυροβολικού Ν. Περάμου, όπως και τομές στο ύψος της Οδού Νικολάου Πλαστήρα ως Ν. Κρυάδα.

Καθώς ολοκληρώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής, έγινε προσωρινή αποκατάσταση. Αναμένεται πλέον να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού της ΕΥΔΑΠ, όπως και το έργο συνδέσεων αποχέτευσης το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Δήμο Μεγαρέων.

Έπειτα από την ολοκλήρωση και αυτών των έργων αυτών η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε οριστική ασφαλτόστρωση.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης απαιτείται να εκτελεσθούν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας εκσκαφής, για τεχνικούς λόγους και την ασφάλεια του έργου. Μόλις είναι εφικτό το παραπάνω, η Περιφέρεια Αττικής θα εκτελέσει εργασίες οριστικής ασφαλτόστρωσης, καθ’ όλο το μήκος και πλάτος της ΠΕΟΑΚ της Νέας Περάμου.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Εκτελείται ένα μεγάλο έργο για την ασφάλεια και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Περάμου, από την Περιφέρεια Αττικής. Γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου. Ωστόσο, δεδομένων των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής που ζούμε τα τελευταία χρόνια όπως και του πρόσφατου παρελθόντος στην Νέα Πέραμο, το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι παραπάνω από αναγκαίο. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τα έργα με στόχο την ασφάλεια στην περιοχή μας».