Με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και πλήθους γυναικών, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το Gala που διοργανώθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, στο  “BELUGA”, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη πολιτικών   ενδυνάμωσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

“H ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα καθώς είμαστε στο μήνα που είναι αφιερωμένος στη γυναίκα αλλά και στον άνθρωπο που μας έκανε ομάδα, μας έδωσε φωνή και βήμα , στον εκλιπόντα Πρόεδρο μας ,Ανδριανό Μιχάλαρο “, ανέφερε η Ειδική Σύμβουλος  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βίκυ Μαυρομμάτη, λαμβάνοντας τον λόγο.

Η κα Μαυρομμάτη αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων και δράσεων της Πολιτείας, σχετικά με τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και την Ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες για γυναίκες και άνδρες.

Λαμβάνοντας τον λόγο  ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, καλωσόρισε τους παρισταμένους και  έκανε σύντομη αναφορά στη δημιουργία της Ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, από τον εκλιπόντα πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ανδριανό Μιχάλαρο, στις δράσεις που προηγήθηκαν και εστίασε στις δράσεις, τις οποίες προγραμματίζει το Επιμελητήριο με την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται οι δράσεις:

-Γραμμή ενδυνάμωσης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο site του Β.Ε.Π., όπου θα μπορούν να απευθύνονται όλες οι γυναίκες επιχειρηματίες.

-Workshop ενδυνάμωση γυναικών, που θα αφορούν : Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών, Mentoring, Business  coaching, Life coaching, χρηματοδοτήσεις, Ψυχολογική ενδυνάμωση και σεμινάρια

-Σχεδιασμός Mba Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

«Όλες οι δράσεις, αφορούν όλες τις γυναίκες», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, «και το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να στήσουν μία βιώσιμη επιχείρηση»

Η Υφυπουργός, κα Μιχαηλίδου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες και αναφέρθηκε στις δράσεις της Πολιτείας για την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο της Ισότητας των δύο φύλων και τις ίσες ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας από τις γυναίκες.

 

Στην εμπειρία τους, τη διαδρομή και τις επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητές τους αναφέρθηκαν οι κυρίες: Λία Λάππα, συγγραφέας, Θεανώ Καλαποθαράκου, εκδότρια του Ναυτιλιακού Περιοδικού ΕΛΝΑΒΙ και μέλος της WISTA, Χριστιάννα Παπίτση, Ακαδημαϊκός και Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Χριστίνα Φυτέα, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Μαρία Πιττάκη, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΠ και Κατερίνα Νομικού, φωτογράφος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Ν.Δ., Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν  και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Ν.Δ., Νικόλαος Μανωλάκος, η πολιτευτής και επιχειρηματίας, Αλεξάνδρα Γκανά, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Λεωνίδας Αθανασιάδης, η Αντιδήμαρχος για το Πράσινο, του Δήμου Πειραιά και Σύμβουλος Β.Ε.Π., Αντωνία Καρακατσάνη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά, Αθηνά Γλύκα-Χαρχαλάκου, μέλη των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά, Σύμβουλοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πλήθος γυναικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση τριών λαχνών που αφορούσαν :  Μία συνεδρία Business coaching, μία διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών και μία συνεδρία για ψυχολογική ενδυνάμωση.