Λ. Κοσμόπουλος: «Στηρίζουμε εκδηλώσεις με ιδιαίτερη σημασία. Διατηρούμε ζωντανές τις παραδόσεις, τη λαογραφία και την ιστορία του τόπου μας»

Την έκθεση «Οι Φορεσιές της Αττικής» που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας με το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσου/Συλλογή Η.Ε.Καραδήμου στηρίζει στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Η έκθεση, που οργανώθηκε με τη συμβολή της Προέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας Ντίνας Τριλίκη, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί ως τις 31 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της Ελευσίνας, Νικολαϊδου 50. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παρουσιάζονται φορεσιές του 19ου αι. έως τα μέσα του 20ου αιώνα από Σπάτα, Μεσόγεια, Μενίδι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Μάνδρα.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στηρίζει εμπράκτως χρηματοδοτώντας φορείς που προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή μας. Παράλληλα, αποτελούν πόλο έλξης και σημείο επαφής νέων και παλαιότερων, κατοίκων και επισκεπτών της Δυτικής Αττικής.

Έχουμε χρέος να διατηρούμε και να συνεχίζουμε στις επόμενες γενιές τις παραδόσεις μας».