Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών η παραχώρηση στο δήμο της έκτασης 35.608 τ.μ. στο Λόφο του Λυκαβηττού (θέατρο, πάρκινγκ) που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημόσιου (ΕΤΑΔ Α.Ε) που βρίσκεται επί του Λόφου Λυκαβηττού, στο Δήμο Αθηναίων.

«Σπάμε τα δεσμά του Λυκαβηττού, παύει να είναι ο λόφος σε ομηρία και περιέρχεται στον Δήμο Αθηναίων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην τοποθέτηση του.

Απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου». Σημειώνοντας ότι παραμένει κλειστό από το 2009 και «μια ολόκληρη γενιά Αθηναίων το έχει στερηθεί». Μέχρι τώρα, είπε ο κ. Μπακογιάννης «ο Δήμος Αθηναίων έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του λόφου με εξαίρεση τα 30 – 35 στρέμματα που είναι το πάρκινγκ στην κορυφή και το θέατρο». Αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν ο δήμος να μην μπορεί «να διαχειριστεί το λόφο οργανωμένα, να τον προστατέψει, να τον αναδείξει, να του δώσει τη θέση που του αξίζει». Αλλά «για να γίνουν τα αναγκαία έργα θα πρέπει να περάσει ο Λυκαβηττός στον Δήμο Αθηναίων», είπε. Ακόμη υπογράμμισε ότι ο Δήμος διαθέτει δύο μελέτες που αφορούν την αποκατάσταση του θεάτρου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων ανάφερε ότι ήδη ο Δήμος έχει δρομολογήσει και σημαντικά έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες, όπως η διαμόρφωση του δρόμου που οδηγεί στο πάρκινγκ, 3 χιλιόμετρα μονοπάτια και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά.

Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός υπογράμμισε ότι «τα κόστη ανταλλάγματος είναι πολύ μεγάλα». Επίσης ανάφερε «προαισθανόμαστε ότι το θέατρο θα δοθεί σε ιδιώτη» τονίζοντας ότι η διαχείριση πρέπει να γίνεται μόνο από το Δήμο. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι είναι «σημαντικό να περιέλθει ο χώρος στο Δήμο και να έχει εκείνος τη διαχείριση του». Την αντίθεση του « σε παραχώρηση μετ΄ανταλλαγμάτων» εξέφρασε από τη «Λαική Συσπείρωση» ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Λάμπρου. Επίσης ανάφερε ότι στις προθέσεις της διοίκησης θα είναι η ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης του θεάτρου, όπως επίσης υποστήριξαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ενάντια στην κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα.

 

#ΑΤΤΙΚΗ

#pressgreece