Ψήφισμα σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέδωσε ο Δήμος Ελευσίνας.

Το Ναυπηγείο Ελευσίνας υπήρξε μια κερδοφόρα εταιρεία που βρισκόταν σε αναπτυξιακή τροχιά, απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους και συνείσφερε στα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας.

Ένας οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» για την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή, που η απρόσκοπτη λειτουργία του ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσέφερε, έμμεσα ή άμεσα, θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες οικογένειες.

Μια σειρά από εσφαλμένες επιλογές, οδήγησαν το Ναυπηγείο στον μαρασμό και τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση.

Ως Δήμος Ελευσίνας, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των 600 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Βρεθήκαμε τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλευρό των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με ψήφισμά του λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται δίπλα σε κάθε ενέργεια που:

  • Θα επαναφέρει τα Ναυπηγεία σε τροχιά ανάπτυξης,
  • Θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα λοιπά δίκαια αιτήματα των Ναυπηγείων
  • Θα σηματοδοτήσει την ναυπηγοεπισκευαστική ανάπτυξη που μόνο θετικά θα προσφέρει στην εθνική και τοπική οικονομία.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η υπόθεση των Ναυπηγείων που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και πολλά χρόνια τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, μας αφορά όλους. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε και στεκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους, για την αξιοπρέπεια, την εργασιακή τους ηρεμία και σταθερότητα, την απόδοση των δεδουλευμένων που έχουν στερηθεί τόσα χρόνια. Η αναβίωση του Ναυπηγείου Ελευσίνας μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην ελληνική ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία. Το Ναυπηγείο Ελευσίνας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα της ναυπηγικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στην άνθηση της τοπικής οικονομίας, αφού η ύπαρξη του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο και τους ανθρώπους της. Με το παρόν ψήφισμα ενώνουμε για ακόμη μία φορά τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και διεκδικούμε τα αυτονόητα».