Επίβλεψη των εργασιών διαμόρφωσης των χώρων άθλησης και αναψυχής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου στον Ασπρόπυργο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Ν. Μελετίου

 

Γ. Πατούλης: «Στις βασικές προτεραιότητές μας η υλοποίηση Μητροπολιτικών έργων και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του συνόλου των κατοίκων της Αττικής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου επισκέφθηκαν χθες την περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου στην οποία βρίσκεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων άθλησης και αναψυχής.

 

Τα έργα είναι συνολικής χρηματοδότησης 3,7 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκ. έχουν εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και τα 1,7 εκ. ευρώ από το δήμο Ασπροπύργου. Τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο κατά την επίσκεψή τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Εκτέλεσης του Έργου και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας  Α. Παπαδόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμούς και Νεολαίας Σ. Μαυρίδη.

 

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο έχει προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων η δημιουργία δύο γηπέδων  ποδοσφαίρου,  ένα εκ των οποίων μπορεί θα αξιοποιηθεί και ως γήπεδο ράγκμπι, δύο γήπεδα αντισφαίρισης και πετοσφαίρισης καθώς και δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί μια παιδική χαρά, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες καλλωπισμού του χώρου με την κατασκευή σιντριβανιών, χώρων σκίασης. Σε καθορισμένους χώρους γίνεται φύτευση 4.000 δέντρων σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο βιοκλιματικό σχεδιασμό του Πάρκου.

#ΑΤΤΙΚΗ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#pressgreece