Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου γηπέδου Ποδοσφαίρου στο Ζεφύρι προχώρησε ο Δήμος Φυλής το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει και την επίβλεψη του έργου, η δημιουργία του νέου  γηπέδου  θα γίνει σε ιδιοκτησία του Δήμου Φυλής,  (στο Ο.Τ. 21) της ΔΕ Ζεφυρίου  με συνολικό εμβαδόν 2.163,20 μ2.

Πρόκειται για ολοκληρωμένο συγκρότημα, καθώς εντός της ιδιοκτησίας σήμερα λειτουργεί το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπάρτακος», ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και το 1ο Γυμνάσιο.

 

Στο χώρο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο, με σκοπό την κάλυψη αναγκών των πολιτών της περιοχής και των νέων, για την ενασχόληση τους με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο στα πλαίσια των προδιαγραφών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και  είναι:

  • Καθαρισμός της επιφάνειας και εκσκαφή αυτής σε μήκος και πλάτος που ορίζεται από τη μελέτη.
  • Περίφραξη επί κατασκευής οπλισμένου σκυροδέματος
  • Κανάλια απορροής των επιφανειακών υδάτων.
  • Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις.

Το νέο έργο  θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Δήμου Φυλής και το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”

“Η δημιουργία ενός  ακόμη σύγχρονου αθλητικού χώρου  στο Ζεφύρι θα δώσει διέξοδο σε  συνδημότες μας και κυρίως σε νέα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Η επιλογή μας τα έργα άθλησης και πολιτισμού να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος έδωσε τα εύσημα για τις συντονισμένες ενέργειες που οδήγησαν στην επίτευξη ενός ακόμη σημαντικού έργου, στον Αντιδήμαρχο  Θανάση Σχίζα, στον επιστημονικό συνεργάτη  του  Γιάννη Λιάκο, καθώς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της  Τεχνικής Υπηρεσίας.

 

#ΑΤΤΙΚΗ

#pressgreece