Ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο καθώς επίσης, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Παπανδρέου, αποφασίστηκε η η κατασκευή δύο προσωρινών ραμπών πρόσβασης πλησίον του σταθμού διοδίων Ισθμού, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Υφυπουργός προς την «Ολυμπία Οδός Α.Ε.».

Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.

Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή καταρχάς και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.

Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από διαβούλευση που είχε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με την παραχωρησιούχο εταιρεία, καθώς, παρά τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγαλύτερη απόσταση η οποία φθάνει τα 35 χιλιόμετρα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο και επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης τους.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την δήλωση του Υφυπουργού του Νίκου Ταχιάου που δίνει την εντολή στην Ολυμπία Οδό για να γίνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η πρόσβαση στα διόδια του Ισθμού για όλους τους κατοίκους του Καλαμακίου και γενικότερα όλων των εργαζομένων της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής. Δίνει εντολή οπότε στην Ολυμπία Οδό να κάνει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να γλιτώσει όλους ο κόσμος αυτά τα 35 με 45 χιλιόμετρα που ήταν υποχρεωμένο να κάνει μία και δύο φορές την ημέρα για να μπορέσει να πάει στις δουλειές τους ή για να μπορέσει να διευκολυνθεί προσωπικά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στο Υπουργείο για την εντολή που έχει δώσει και περιμένουμε τις επόμενα 24 ώρα να διευθετηθεί όλο αυτό το θέμα και της ταλαιπωρίας του κόσμου, ειδικά των κατοίκων του Καλαμακίου.”