Με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των στελεχών της Περιφέρειας η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων που μπορούν βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας»

Τις θερμές ευχαριστίες τους εκφράζουν τα στελέχη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, ΕΤΑΔ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρείας ακινήτων αναδείχθηκε οριστικός πλειοδότης με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού.

Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός, όσο και ο Διευθυντής Αξιοποίησης Μεγάλων Ακινήτων Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την συμβολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Η συμβολή της Περιφέρειας ήταν καθοριστική καθώς με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη και με τη στενή συνεργασία των στελεχών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, η οποία είναι ο αρμόδιος φορέας για την επικαιροποίηση της Άδειας Λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιλύθηκαν σημαντικά γραφειοκρατικά ζητήματα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με αφορμή τη σχετική θετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων που μπορούν βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας. Τα στελέχη της Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εργάσθηκαν με επαγγελματισμό και παρείχαν ανάλυση, βοήθεια και καθοδήγηση στην κατανόηση της δαιδαλώδους νομοθεσίας που αφορά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής κατηγοριοποίησης. Επιπλέον η Περιφέρεια υπήρξε αρωγός στη διευκρίνηση σημείων που η κείμενη νομοθεσία μπορούσε να βελτιωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα στελέχη μας για την ουσιαστική συνεισφορά τους η οποία άλλωστε αποτέλεσε και ένα από τους παράγοντες που καθόρισαν το ικανοποιητικό αποτέλεσμα του πρόσφατου διαγωνισμού. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο και την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».