Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Θέματα αναπτυξιακών έργων και Ναυπηγεία Ελευσίνας στην ατζέντα

 

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Μαυρογιάννη και του Ά Επιλαχόντα Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Σταμάτη Πουλή.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αφορούσε στην προώθηση έργων του Δήμου μας και πιο συγκεκριμένα, στην επίσπευση των έργων υποδομής, για το οποία και υπήρξε σχετική δέσμευση από πλευράς Υπουργού.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η επιτακτική ανάγκη για πιθανές πηγές χρηματοδότησης του Δήμου Ελευσίνας, ενώ όπως ενημέρωσε ο κύριος Γεωργιάδης, ήδη εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου μας για χρηματοδότηση δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πρόταση, η οποία κατατέθηκε προς αξιολόγηση και χρηματοδότηση το περασμένο διάστημα, από τον Δήμο Ελευσίνας.

Από τη συνάντηση, δεν θα μπορούσε να λείπει η συζήτηση γύρω από το κρίσιμο θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Και από τις δύο πλευρές, υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη άμεσης λύσης στο χρόνιο πρόβλημα βιωσιμότητας των Ναυπηγείων και στη μέριμνα για τους 600 εργαζομένους του.

Για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού, κου Γεωργιάδη, με τον ίδιο να αποκρίνεται θετικά στα όσα του θέσαμε. Ήδη εγκρίθηκε η πρόσφατη πρότασή μας, περί χρηματοδότησης δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ ο δίαυλος επικοινωνίας μας παραμένει ανοιχτός. Φυσικά, συζητήσαμε και για το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ και από τις δύο πλευρές υπήρξε η πεποίθηση πως σύντομα όλα θα δρομολογηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση».