Ανακοινώθηκαν οι Υποψήφιοι Βουλευτές με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη “ΜέΡΑ25” στην Δυτική Αττική και είναι οι:

 Αγιομυργιαννάκης Δημήτρης – MD Ψυχίατρος

Μαριανέλλα Κλώκα, Συνηγορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Συντονίστρια του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων “PRESSENZA”

Πολυχρόνης Βασίλης – Γεωπόνος, Συντονιστής Λαϊκής Ενότητας Δυτ.Αττικής

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: “Αγωνιστική συστράτευση απέναντι στη μνημονιακή σύμπραξη”

Την ώρα που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη στεγαστική κρίση, η Μητσοτάκης Α.Ε «εκτελεί συμβόλαιο» για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου, μεσιτεύει επιχειρηματικά συμφέροντα, χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε κάθε λογής ημέτερους. Γι’ αυτή της την απάνθρωπη πολιτική στηρίζεται στα ΜΜΕ, το δικαστικό μηχανισμό, κάθε είδους εξουσία, ενώ απέναντι στα κινήματα και τους πολίτες επιστρατεύει άγρια καταστολή.

Όσο η ολιγαρχία μετράει κέρδη, η κοινωνία μετράει θύματα. Από την εκατόμβη των νεκρών της πανδημίας, με την Ελλάδα πρώτη σε θύματα ανά εκ. πληθυσμού, την ταξική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και στήριξης αποκλειστικά των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο της υγείας, έως το δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό και συγκλονιστικό τρόπο τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και κοινωνικών αγαθών, η απάντηση μας είναι «Φτάνει πια.». Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει, η πολιτική της Μητσοτάκης ΑΕ. πρέπει να καταψηφιστεί.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει διαρκή διαπιστευτήρια στα ίδια κέντρα εξουσίας. Εφάρμοσε μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στήριξε πολλά από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ψήφισε το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ, όλα στο όνομα μιας αέναης στροφής προς το «Κέντρο» και με μόνο πολιτικό πρόταγμα τη λογική του «μικρότερου κακού». Μια λογική που ιστορικά καταλήγει πάντα με μαθηματική ακρίβεια στο να νομιμοποιεί το μεγαλύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υιοθετεί τους ίδιους άξονες πολιτικής δεν αφήνει περιθώριο για καμία στήριξη, καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι συνυπεύθυνο για τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές.

Απέναντι στην θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κρυώσουμε για τα κέρδη τους!

 – Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.

– Αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατου Μισθού, Συντάξεων και Επιδομάτων.

– Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.

Η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν ξεπουλιούνται!

– Κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης.

– Προστασία του περιβάλλοντος, υπεράσπιση του φυσικού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία !

-Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Όχι άλλοι νεκροί για τα συμφέροντα των ισχυρών!

 -Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη Στατιστική Υπηρεσία .

-Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές:
Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της
ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

–Δημόσιο Χρέος: Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους μέσω διαδικασιών αναδιάρθρωσης και βαθιάς διαγραφής του.

– Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες πλέον τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.

Με την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη!

 – Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική.

-Κατάργηση των βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.

-Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος- Αραβικά Εμιράτα.

-Διεθνής εκστρατεία για τη δημιουργία και ένταξη σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.

-Όχι στις κυρώσεις που πλήττουν τους λαούς.

Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!

 Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜέΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ