Εντυπωσιακές εικόνες από το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί από αύριο στο Μαρούσι, φέρνοντας ελπίδα για μαζικό εμβολιασμό και οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Helexpo) στο κτίριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι, αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ένα μεγάλο κέντρο, με χωρίσματα και χώρους εξυπηρέτησης των πολιτών που θα εμβολιάζονται πλέον μαζικά, με τις γραμμές εμβολιασμού να δείχνουν τους δρόμους προς το τέλος της πανδημίας, που έχει φέρει την ασθένεια και τον θάνατο σε πολλούς συνανθρώπους μας.

«Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. «Και όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς σε αυτό το μήνυμα».

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali0

Ο Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «από τη Δευτέρα χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες και εδώ της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης σιγά-σιγά έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλές να μπορέσουν να προχωρήσουν και να προσθέσουμε ακόμα περισσότερες μονάδες και γραμμές εμβολιαστικές, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα».

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali1

 

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali2

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali3

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali4

Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες ενώ το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «COVID-19 – Vaccination».

kyr-mitsotakis-na-peisoyme-toys-kachypoptoys-oti-ta-emvolia-einai-asfali5

#ΑΤΤΙΚΗ

#ΥΓΕΙΑ

#pressgreece