Μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μπούρας, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, προεδρεύοντας μίλησε για τη Δυτική Αττική την οποία εκπροσωπεί. Είπε μεταξύ άλλων:

“Εκπροσωπώ τη Δυτική Αττική, μια δύσκολη περιοχή, η οποία φιλοξενεί το 40% της βαριάς εθνικής βιομηχανίας και φιλοξενεί και το μόνο χώρο υγειονομικής ταφής, όχι μόνο για την Αττική αλλά και για πολλούς γειτονικούς νομούς, που βρίσκεται στο Δήμο Φυλής”.

Ο κος Μπούρας εξέφρασε τη χαρά του που σε αυτή την τετραετία λύθηκαν πολλά θέματα σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής όπως για παράδειγμα η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Μίλησε για τα σημαντικά έργα που έγιναν στην περιοχή για τα οποία ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για τη στενή και καλή συνεργασία.

Ευχήθηκε καλή δύναμη για τον προεκλογικό αγώνα στους συναδέλφους του και καλή αντάμωση μετά τις εκλογές στο Κοινοβούλιο και απηύθυνε πρόσκληση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Ελευσίνα.

“Θέλω να έρθετε, είπε συγκινημένος, διότι θα δείξετε με την παρουσία σας την τιμή που κάνετε σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, τη Δυτική Αττική, που φιλοξενεί τον πολύ βαρύ εθνικό πλούτο και κουβαλάει μια βαριά πολιτιστική κληρονομιά”.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της Βουλής για την άριστη συνεργασία ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να παράξουν το καλύτερο δυνατό έργο. Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Βουλής και τους αστυνομικούς, τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ευχαρίστησε πάνω από όλα τον Πρωθυπουργό που τον τίμησε με την πρότασή του να είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Επιτροπής Περιουσιακής Κατάστασης.