«Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 διοργανώσαμε την 38η κατά σειρά  Εθελοντική Αιμοδοσία στο κτήριο  του   Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι, αναφέρεται από πλευράς της Εθελοντικής Ομάδας «ΚΟΥΡΟΣ».

Η 38η αιμοδοσία διοργανώθηκε με την συνεργασία και την στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεγάρων οι εκπρόσωποι του οποίου έδωσαν σε όλους τους προσερχόμενους αιμοδότες ως συμβολικό δώρο ένα φυτό σε γλαστράκι.

Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα.

Όλοι οι προσερχόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από την κ. Τζούλη Κουλιούρα για την  προσφορά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και να εγγραφούν στην σχετική τράπεζα εθελοντών δοτών του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” δίνοντας λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα. Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας του δότη και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, αυτός καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης ήταν ένας από τους συμπολίτες μας που γράφτηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών και κατόπιν αιμοδότησε δίνοντας το καλό παράδειγμα ως ο πρώτος δημότης.

Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη. Ακούραστα και με συνέπεια η “Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος” συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

 

  • το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
  • το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεγάρων για την συμμετοχή, την διάδοση και την υποστήριξη στην διοργάνωση, αλλά και την φυσική παρουσία τους την ημέρα της αιμοδοσίας,
  • τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Παναγιώτη Μαργέτη και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Βόρδο για την παρουσία και την υποστήριξή τους,
  • τον δήμο Μεγαρέων και τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαργέτη για την ευγενική παραχώρηση του Βυζάντειου Ωδείου και της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Ηλίας» του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων,
  • την επιχείρηση του Αθανάσιου Π. Πανταζή (παντοπωλείο, Γ. Μενιδιάτη 68, Μέγαρα) για την κάλυψη των εξόδων της δράσης
  • το αρτοποιείο «Αρτοσύνθεση» – Ευάγγελος Κρεμμύδας,
  • τα τοπικά   Μέσα   Μαζικής   Ενημέρωσης   για   την δωρεάν και απεριόριστη προβολή της δράσης,

 

Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση.

Με το σύνθημα “η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον” δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία το προσεχές φθινόπωρο».