Την ευκαιρία να γνωρίσουν «τι είναι η ανακύκλωση», είχαν μαθητές των  1ου , 2ου , 7ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων Ελευσίνας, μέσα από τη δράση  ενημέρωσης  «Λούνα Παρκ  Ανακύκλωσης». Τη δράση υλοποίησε ο δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με την  Ε.Ε.Α.Α (Ελληνική  Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο προαύλιο του 7ου Δημ. Σχολείου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

 


Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.
Σε έναν οικείο και καθημερινό χώρο για τα παιδιά όπως το σχολείο τους , μαθητές και μαθήτριες  διδάσκονται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να αναγνωρίζουν ποια απορρίμματα ανακυκλώνονται και κυρίως  να τα πετούν στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης. Πολύ σημαντικό είναι επίσης τα παιδιά να συνεχίσουν καθημερινά να επαναλαμβάνουν αυτές τις ενέργειες ανακύκλωσης και έξω από το σχολείο, στο σπίτι, στις δραστηριότητες που κάνουν καθημερινά.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος των δασκάλων είναι καθοριστικός καθώς  η  προστασία του περιβάλλοντος είναι διαρκής και καθημερινή πράξη.
Δίπλα στους μαθητές βρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης-Καθαριότητας Λεωνίδας Παππάς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Παναγιώτης-Φώτιος Τατάκης. Στην υλοποίηση της δράσης  που είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τους μαθητές,συνέβαλε το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελευσίνας.