Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ο Σταμάτης Πουλής, Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής, με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου. Γνωστός για την αμέριστη συνδρομή του -μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και του έννομου κράτους- στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα του πολίτη, ευαισθητοποιημένος απέναντι στα ζητήματα που αφορούν τους μαθητές, δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση που του έγινε από τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου.

 

Ο Σταμάτης Πουλής συνομίλησε με τους μαθητές για τη σημασία του να είναι κάποιος ενεργός πολίτης, την ουσία της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά, την έννοια της ευθύνης που συνεπάγεται το αιρετό αξίωμα.

  • Αρκεί να συμμετάσχει κάποιος στις μαθητικές κοινότητες;
  • Τι προσόντα πρέπει να έχει ο πρόεδρος της τάξης;
  • Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά όταν μεγαλώσει;
  • Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να υποστηρίζει τις ιδέες του δημόσια;
  • Κι αν οι άλλοι τον απορρίψουν; Πώς δέχεσαι την ήττα;

Ήταν μερικές από τις απορίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου, στις οποίες με πολύ απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο απάντησε ο κ. Σταμάτης Πουλής.

Τα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου, από την αρχή της ίδρυσής τους ενθαρρύνουν με την εκπαιδευτική τους πολιτική τη μύηση των μαθητών στις ανθρωπιστικές αξίες, στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη συμμετοχή σε κοινές δράσεις με κοινωνική αναφορά. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτή την εποικοδομητική επικοινωνία του κ. Σταμάτη Πουλή με τους μαθητές τού απένειμαν τιμητική πλακέτα, ανακηρύσσοντάς τον μέλος της Κοινότητας ΑΗΜ (Atsoglou Honourable Member).

«Η κοινωνία δεν μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από απαιτήσεις αλλά και δράσεις. Όταν θέλουμε να ζούμε σε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο, πρέπει όχι μόνο να τον διεκδικούμε αλλά και να συμμετέχουμε στη δημιουργία του. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων των πολιτών. Κι αυτό απαιτεί όραμα, σταθερή πίστη στις αξίες και πάνω απ’ όλα δουλειά, δουλειά, δουλειά» (Σταμάτης Πουλής).

(Δημοσίευση των εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου)