Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό “Αττική μπροστά” με Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Νίκο Χαρδαλιά, είναι η Μαρία Ρηγάτου.

Με συμμετοχή στα κοινά και δράση στον αθλητισμό, είναι πρωταθλήτρια παναμερικανικου & ελληνικου πρωταθληματος okinawa karate,  ιδρυτρια & προεδρος δ.ς συλλογου “η κροκωνις” γυναικων Ασπροπύργου, είναι αναπληρώτρια πρόεδρος κοινωνικών δομων Ασπροπύργου.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου , από τις μαθητικές κοινότητες ακόμη , πάντα ήμουν δραστήρια και συμμετείχα σχεδόν σε όλες δράσεις.Έτσι και μεγαλώνοντας ποτέ δε σταμάτησα να δραστηριοποιούμε και ως μητέρα αλλά και ως ενεργός πολίτης . Θεωρώ πως είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε για την καλυτέρευση της ζωής μας , των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας.

Πώς πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά;
Όπως αναφέρθηκα στην προηγούμενη ερώτηση σας , πάντα υπήρξα και υπάρχω ενεργός πολίτης .Η καθημερινότητα των συμπολιτών μου στην Περιφέρεια και την Δυτική Αττική , μας δείχνει από μόνη της, ότι σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης . Για αυτό χρειάζεται μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους που γνωρίζουν , έχουν τη γνωση εχουν τη δύναμη κ τη θέληση να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να το πετύχουν . Όλα τα χαρακτηριστικά ως σήμερα , όχι μόνο με λόγια αλλά με την πορεία του αποδεδειγμένα τα βρίσκω σε υπερθετικό βαθμό θα έλεγα στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Νίκο Χαρδαλιά .
Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε ως περιφερειακή σύμβουλος;
Τα τελευταια χρόνια στην ενασχόληση μου με τα Κοινά σε τοπικό επίπεδο , μεγάλο μέρος των δράσεων μου , εστιάζουν στο ¨ Ρόλο της Σύγχρονης Γυναίκας στην Κοινωνία ¨ , όπως: στην στήριξη Γονιών και Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, στην Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού , στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών , στην  περιβαλλοντική κρίση και την κλιματική αλλαγή .
Στόχος μου είναι θέματα και προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποι μας , δεν αποτελούν πλεον ταμπού , θα πρεπει να τα αναδεικνύουμε , να τα αντιμετωπίζουμε και να στοχεύουμε στην επίλυση τους .  Όποτε ως απάντηση στην ερώτηση σας , προτεραιότητα μου είναι ¨ Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος ¨ .
Τι θα προτείνετε και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στην περιοχή μας;
Στην περιοχή που ζούμε το Θριασιο Πεδίο , οπιυ παραγεται το μισό τουλάχιστον ΑΕΠ της χωρας μας από τη μεριά βαρειά βιομηχανια , εταιρίες μεταποίησης , logistics με οποία περιβαλλοντική επίπτωση συνεπάγεται αυτο και από την άλλη ο ΧΥΤΑ και πολλές , σχεδόν αμέτρητες χωματερές όπου συντελούνται καύσεις ελαστικών και καλωδίων , όπως επίσης και το πρόβλημα της ασφαλείας των πολιτών , θα πρέπει να λάβουν ΤΕΛΟΣ .
Διάνοιξη διαπλάτυνση οδών , κεντρικές οδικές αρτηριες εκτός κατοικημένων περιοχών για ευκολη πρόσβαση από και προς τις βιομηχανικές περιοχές , όπως και για την αποφυγή ατυχημάτων Seveso, ενδυνάμωση των εποπτικών αρχών και φορέων ( αστυνομία , τροχαία , υπηρεσίες περιβάλλοντος κ.τ.λ.)
Σε αυτά και πολλά αλλά που αφορούν την Δυτική Αττική Ανταποδοτικά γιατί το αξίζουμε και όχι ως ελεημοσύνη , θα πρέπει το Κράτος να συμβάλλει με τους ανάλογους πόρους , μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και στοχευμένα να δοθούν λύσεις , για την βελτίωση και την ποιότητα της ζωής όλων μας.
Τι μήνυμα απευθύνετε στους πολίτες της Δυτικής Αττικής εν όψει των περιφερειακών εκλογών;
Ως νέα υποψήφια ζήτω ψήφο εμπιστοσύνης με θέληση για ΠΡΟΣΦΟΡΑ με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ .
Για τον τόπο που ζούμε, Για τον τόπο που μεγαλώνουμε, Για τον τόπο που αγαπάμε, Την Δυτική Αττικη , με μπροστάρη τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά θα πάμε την ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ
Δεν φοβάμαι τις ευθύνες.
Γιατί ο τόπος μας είναι η ευθύνη μας.